1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
1/2 kg vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját.
(Így nem fog füstölni sütés közben)
A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.
Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom.
Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
Sült burgonyával tálalom.
1. A húst felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 2. Beleforgatjuk a lisztbe, majd forró zsírban mindkét oldalukat kissé megpirítjuk. A hússzeleteket kivesszük a z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, enyhén kiverjük, majd gyengén sózva fél óráig állni hagyjuk. 2. Ezután lisztbe forgatjuk, kevés forró olajon a szeletek mindkét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsgolyó hozzávalóit keverjük el egy nagy tálban, majd apró golyócskákat formálva belőle süssük meg zsiradékban, majd tegyük félre. A mártáshoz a vajon pirítsuk meg a lisztet, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sertészsírt, a héjastól félbevágott hagymákat, a cikkekre szedett fokhagymát egy vaslábas aljába tettem, megszórtam durva szemű sóval és köménymaggal, ráfektettem a lapockát, szó...
Elkészítési idő: 3 - 4 óra Nehézség: Közepes