1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
1/2 kg vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját.
(Így nem fog füstölni sütés közben)
A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.
Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom.
Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
Sült burgonyával tálalom.
1. A húst szép méretes szeletekre vágom ez kb 12 szelet, így mindenkinek jut 2-2 szelet. 2. Jól megmosom, besózom, borsozom. A tepsibe teszem a házi zsírt, majd erre fektetem a...
Elkészítési idő:A csülköt láng felett megperzselem, lekaparom a szőröket és alaposan megmosom. Kicsontozom és 3x3 cm-es darabokra vágom. Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, majd rátesze...
Elkészítési idő:A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A karajszeleteken a bőrt bevagdossuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, chilivel és a fokhagymával. Kevés...
Elkészítési idő: 75 percA húsból pörköltet készítünk, majd a levét leszűrjük. Egy tűzálló tálat vékonyan kizsírozunk, s alulra vékony burgonyaszeleteket rakunk, amelyre sorban pörköltet, karikára vágott z...
Elkészítési idő: