- 1 kg sertéscomb (vagy egyéb részek, minél többféle, annál finomabb)
- 2-3 fej vöröshagyma
- 1 kg savanyúkáposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (Isten ments az olajtól!)
- 1-1 paprika, paradicsom (kizárólag idényben!)
- só, bors, őrölt paprika
-1 nagy tejföl
A savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi. Babérlevelet, és egész borsot adunk hozzá, majd kb egy órán át főzzük.A húst is megmossuk, majd felkockázzuk.Zsírt forrósítunk, melyre a felkockázott húst rátesszük, átforgatjuk, egy percig pirítjuk.Felöntjük annyi vízzel, ami háromnegyedig ellepi a húst.Beletesszük a felkockázott vöröshagymát, őrölt pirospaprikát, és beletörjük a fokhagymát, sózzuk borsozzuk, majd puhára főzzük a húst.Mikor a hús készen van, a káposztát leszűrjük, és a kész húsra tesszük, majd összeforgatjuk azzal. Végül ráöntjük a tejfölt és összerottyantjuk pár perc alatt.
A hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk (nekem a szalonnát ki kellett hagynom) és kolbásszal, (virsli) a felkarikázott az olajon megpirítom. A tűzre lángfogó karikát teszek....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábékat hámozd meg, és enyhén sós vízben főzd (a forrástól számítva) 15 percig. Majd vedd ki, s vájd ki a belsejüket (fél-egy centi vastag faluk maradjon), a hulladékot vágd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt kisebb rózsákra szedjük, ételízesítős, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A vöröshagymát, a szalonnát és a csemege karajt kis kockára vágjuk, megsütjük, őrölt borss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombócokhoz a hagymát finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, majd félre tesszük. Egy tálban összeállítjuk a húsgombócot az összetevőiből, ehhez kerül a pirított hagyma is....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű