- 1 kg sertéscomb (vagy egyéb részek, minél többféle, annál finomabb)
- 2-3 fej vöröshagyma
- 1 kg savanyúkáposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (Isten ments az olajtól!)
- 1-1 paprika, paradicsom (kizárólag idényben!)
- só, bors, őrölt paprika
-1 nagy tejföl
A savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi. Babérlevelet, és egész borsot adunk hozzá, majd kb egy órán át főzzük.A húst is megmossuk, majd felkockázzuk.Zsírt forrósítunk, melyre a felkockázott húst rátesszük, átforgatjuk, egy percig pirítjuk.Felöntjük annyi vízzel, ami háromnegyedig ellepi a húst.Beletesszük a felkockázott vöröshagymát, őrölt pirospaprikát, és beletörjük a fokhagymát, sózzuk borsozzuk, majd puhára főzzük a húst.Mikor a hús készen van, a káposztát leszűrjük, és a kész húsra tesszük, majd összeforgatjuk azzal. Végül ráöntjük a tejfölt és összerottyantjuk pár perc alatt.
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük. Egy kerek kerámiatálat kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és ebbe bele...
Elkészítési idő:1. Apróra vágott vörös- és fokhagymán megpirítjuk a darált húst, amikor félkész, hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, majoranna, oregánó, petrezselyem, fahéj, paprika). 2. Ha kész a...
Elkészítési idő: 1 óraA rizst és a kölest megfőzni. A hagymát megdinsztelni erre rátenni a kézzel- aprítóval összetört csicseriborsót. Fűszerezni sóval, borssal, fokhagymával, piros paprikával. A kihűlt...
Elkészítési idő: