A lazacfasírthoz:
3 szelet bőrös lazac, megsütve
2 tojás
só és bors
friss petrezselyem, bazsalikom
1 ek. kapribogyó
3 csapott ek. manióka liszt
A sült lazac bőrét és a szálkákat eltávolítjuk, és a húsát egy tálba morzsoljuk. Beleütünk két tojást, a fűszerekkel ízesítjük, és a manióka liszttel az egészet jól kikeverjük. Egy serpenyőben olíva olajat vagy kókuszzsírt hevítünk és a halkeverékből kis pogácsákat formázunk. Mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.
A céklasalátához két közepes céklát megfőzünk, a héját lehúzzuk és eldobjuk, a céklát felkockázzuk. Olíva olajjal, balzsamecettel, friss vágott zöld fűszerrel (koriander, petrezselyem, menta, kapor, amit szeretsz) és lila hagymával ízesítjük.
Elmira
Krumplit megfőzőm+karikára vágom. túró+burgonya+só+rétegezem+olvasztott vaj+tejfől-->átpírítom :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat gyúrd össze, majd csomagold folpackba, és tedd félre pihenni. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a darált húst, és ízlés szerint fűszerezd sóv...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk és meghempergetjük a lisztben. Kis olajban sütjük, amíg a liszt megpirul rajta, majd kiszedjük egy tányérra és félretesszük. A felaprított hagymát p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat mosd meg, az ereket és a hártyákat éles késsel távolítsd el, így sütés közben nem fog fröcsögni az olaj. Nézd meg, hogy nem maradt-e rajta epe. Ha igen, akkor keser...
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: Könnyű