Családireceptkönyv.hu

Manhattan rolád


Írta:

Elk. idő: 30perc
Adag: 4-5fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db tojás
20 dkg cukor
12 dkg liszt
6 dkg kakaópor
3 ek tej
6 dkg fehércsokoládé
4 ek kávélikőr vagy kávé
12 dkg porcukor
17 dkg vaj

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojás sárgáját is kicsit felverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaóport, majd ezután jól elkeverjük. Ezután a fehérje habot is óvatosan hozzákeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük 190fokon sütjük.(5-10 perc ). Hogy ne legyen vastag, lehet 2 tepsibe, 2 egyforma nagyságú masszát is kenni. Konyharuhára szitálunk egy kevés kakaóport, a megsült tésztát pedig erre fektetjük. A sütőpapírt lehúzzuk óvatosan, majd hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a tölteléket: Közepes lángon felmelegítünk 3 ek. tejet. Ha meleg, levesszük a tűzről és kézi habverővel belekeverünk 6 dkg fehér csokit. Ha ez elolvadt benne, hozzáadjuk a kávélikőrt. Ezután hagyjuk kihűlni. Egy másik tálban, összekeverünk 12 dkg porcukrot, 17 dkg puha vajjal. Robotgéppel kihabosítjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt fehér csokis krémet. A kihűlt tésztalapra kenjük a masszát. Ha 2 tésztát csináltunk, mindkettőre jusson és a díszítésre is maradjon! A tésztát feltekerjük (ha 2 van, akkor a végét összeillesztjük és úgy tekerjük egybe). A rolád széleit a maradék krémmel bekenjük, a tetejét csokiforgáccsal díszítjük.
Jó étvágyat!

Manhattan rolád

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Vaniliás diós sütemény
Vaniliás diós sütemény

A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből sűrű pudingot főzünk. Amikor langyosra hűlt, apránként belekeverjük a vajat. Félretesszük, néha átforgatjuk. A tésztához a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
FRANCIAKRÉMES
FRANCIAKRÉMES

A leveles tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk, egy nagyobb tepsi hátulján, melyre előzőleg sütőpapírt tettünk és 165 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük. Krém: A tojásokat szétvá...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Édes mámor
Édes mámor

tojásfehérjét felverjük keményre majd mehet hozzá apránként a cukor majd a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is akkor már cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Diós csoda
Diós csoda

A tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk