25 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Nedves hozzávalók:
5 dkg vaj
kb 1,5 dl tej
1 db tojás
A száraz és a nedves alapanyagokat külön tálban elkeverjük. Ha kész összevegyítjük őket.
Dobhatunk bele csoki darabokat, akár ízesíthetjük fahéjjal, citrommal, mazsolával, rummal, kávéval, lekvárral, kakaóval. Ez egy alaprecept amit úgy variálhatunk ahogy akarunk mert isteni finom lesz.
Ha kész a tésztánk a formába tesszük (3/4-ig) és előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. 12darab.
A cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd a tojásfehérjét egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, közé keverjük a lisztet, végül a megolva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát szokásos módon megsütjük. Ha kihűlt kb 2x2cm-es kockákra vágjuk. A csokiöntetet a zacskón található útmutatás szerint elkészítjük, majd ha kihűlt teszünk bele 2 ek ru...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat a tejföl kivételével összegyúrom. Utoljára annyi tejfölt teszek bele, hogy összeálljon! 1/3 részét félre teszem a hűtőbe. A tészta 2/3 részét zsírozott, liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű