25 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Nedves hozzávalók:
5 dkg vaj
kb 1,5 dl tej
1 db tojás
A száraz és a nedves alapanyagokat külön tálban elkeverjük. Ha kész összevegyítjük őket.
Dobhatunk bele csoki darabokat, akár ízesíthetjük fahéjjal, citrommal, mazsolával, rummal, kávéval, lekvárral, kakaóval. Ez egy alaprecept amit úgy variálhatunk ahogy akarunk mert isteni finom lesz.
Ha kész a tésztánk a formába tesszük (3/4-ig) és előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. 12darab.
A hozzávalókból tésztát készíttek. Kinyújtom kb. 5mm vastagságúra és 5cm átmérőjű kiszúróval kiszurkálom,sütöm.Ha kihűlt lekvárral összetöltök kettőt.Másnap tortabevonót olvasztok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojások sárgáját és fehérjét különválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, majd a sárgáját az aromával és a cukorral szintén robotgéppel habosítom 1-2 percig. Utána...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes