1 nagy tejföl
1 db nagy vagy 2db kicsi kígyóuborka
zúzott fokhagyma(3-4gerezd)
olívaolaj
só
bors (ízlés szerint)
pár csepp citromlé
pici cukor
Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A jtejföllel összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet. Ebbe belekeverjük az ubit, sót, borsot,cukrot és egyéb fűszereket.
A kihűlt tojásokat megtisztítjuk, félbevágjuk. A sárgájukat kikaparjuk, villával áttörjük. A fehérjét felkockázzuk. A paradicsomról leitatjuk az olajat, szintén kockákra vágjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd fel kis darabokra a csirkemellet és süsd meg száraz serpenyőben, amíg arany színű nem lesz. Ha kész, tedd félre a serpenyőt. Öntsd egy tálba a joghurttal elkevert citromlevet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat, kóstold meg és igazítsd az ízét a kedved szerint, szükség esetén több sót, borsot vagy citromot adva hozzá. Tálalás előtt legalább 30 percig hűtsd le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmosom az uborkát, majd legyalulom. Rászórom a sót, 20 percig pihentetem, közben elkészítem az öntetet. Addig keverem a vizet, a cukrot, sót és az ecetet, amig feloldódik a cuk...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű