1 nagy tejföl
1 db nagy vagy 2db kicsi kígyóuborka
zúzott fokhagyma(3-4gerezd)
olívaolaj
só
bors (ízlés szerint)
pár csepp citromlé
pici cukor
Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A jtejföllel összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet. Ebbe belekeverjük az ubit, sót, borsot,cukrot és egyéb fűszereket.
Zuerst den Reis in Salzwasser gar kochen und abkühlen lassen (am besten Kuko-Reis). Nebenbei auch die tiefgefrorenen Erbsen in leicht gesalzenem Wasser garen und abkühlen lassen. D...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kölest feltesszük főzni és kb. 20-25 perc alatt készre főzzük. A kelkáposztát vékonyra szeleteljük. Egy serpenyőt forróra hevítünk, egy kevés olívaolajon megpirítjuk a kelkáposzt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát, a burgonyát, a csirkemellet, a sonkát, az uborkát és a ringli gyűrűt apró kockára vágjuk. A répát és a burgonyát puhára pároljuk, hozzáadjuk a citromlét vagy borecetet, le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat feltesszük főni. Fontos, hogy hideg vízben induljon a főzés, így nem lesz a tojás sárgájának a külső része zöld. Kb. 15 percig forraljuk, utána hideg vízzel öblítsük l...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Nehéz