-1 kg krumpli
-1 ek étolaj
-1 fej vöröshagyma
-2 l víz
-2 ek pirospaprika
-petrezselyemzöld
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk.
A vöröshagymát szintén kockákra vágjuk és az étolajon, a krumplival együtt megpirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával.
Felöntjük a vízzel és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.
Sózzuk, borsozzuk.
A csirkemellet körömnyi nagyságúra felkockáztam. A hagymákat apróra vágtam, a gyömbért lereszeltem. A hagymát és a gyömbért 1 evőkanál olajon megdinszteltem, majd a húst hozzáadt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húsos csontot hideg vízben (kb. 3 liter) feltesszük főni. Amikor összegyűlik a tetején a hab, azt leszedjük, és a levest befűszerezzük.Egy órán át lassú tűzön (épp csak gyöngy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA konzerv csicseriborsót leszűrjük, átmossuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk őket, meglocsoljuk olívaolajjal, borsozzuk, sózzuk és fűszerezzük. A sütőben 200 fokon kb. 18...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1 dl olajban megpirítjuk a szalonnát, majd rá a kockára vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután bele a kockára vágott husit, só és kb. 45 percig sütjük. Közben vizet és bort ö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű