1 kg burgonya
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
2 dkg zsír/olaj
ételízesítő ízlés szerint
A burgonyát falatnyi kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy kicsit átpirítjuk benne a petrezselymet. Az egész kb. fél perc alatt megvan.
A főtt burgonyát a pirított petrezselyemhez adjuk, alaposan összekeverjük, majd pár percig együtt pirítjuk.
A nyers krumplit lereszeljük kis lukú reszelőn, hagyjuk állni, és a felesleges vizet leöntjük róla.A főtt krumplit összetörjük(ne legyen meleg )és összekeverjük a nyers krumplival...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tisztított burgonyát vékony karikákra szeljük, mint az uborkát. Egy tepsit vékonyan kivajazunk, a burgonyakarikákat sorban, egymást kissé átfedve lerakjuk. Egy kancsóban a burgon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát megtisztítjuk, és belenyomjuk a tejszínbe. A füstölt sajtot is hozzáreszeljük. Bevagdossuk a burgonyákat, hogy "tarajos" legyen a teteje, minél mélyebben vágjuk, anná...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a reszel...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű