1 kg burgonya
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
2 dkg zsír/olaj
ételízesítő ízlés szerint
A burgonyát falatnyi kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy kicsit átpirítjuk benne a petrezselymet. Az egész kb. fél perc alatt megvan.
A főtt burgonyát a pirított petrezselyemhez adjuk, alaposan összekeverjük, majd pár percig együtt pirítjuk.
A héjában főtt krumplit hámozzuk meg, majd törjük össze még melegen a vajjal és a tojások sárgájával. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Habzsákba töltve, csillag csővel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét bögre vizet felteszünk forrni. A megmosott, lecsepegtetett rizst a fél dl étolajon üvegesre (fehérre) futtatjuk, majd felengedjük a forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFolyóvíz alatt szivaccsal dörzsöljük át alaposan a céklákat, majd vágjuk cikkekre. Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a megtisztított fokhagymagerezdeket, tépkedjük rá a rozmaring...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, karalábévájóval golyókat formázunk belőle (a maradékból készülhet például leves). Enyhén sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük, leszűrjük. Serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű