Családireceptkönyv.hu

Petrezselymes krumpli


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
2 dkg zsír/olaj
ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:


A burgonyát falatnyi kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy kicsit átpirítjuk benne a petrezselymet. Az egész kb. fél perc alatt megvan.
A főtt burgonyát a pirított petrezselyemhez adjuk, alaposan összekeverjük, majd pár percig együtt pirítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumpligombóc
Krumpligombóc

A nyers krumplit lereszeljük kis lukú reszelőn, hagyjuk állni, és a felesleges vizet leöntjük róla.A főtt krumplit összetörjük(ne legyen meleg )és összekeverjük a nyers krumplival...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínben sült burgonya
Tejszínben sült burgonya

A tisztított burgonyát vékony karikákra szeljük, mint az uborkát. Egy tepsit vékonyan kivajazunk, a burgonyakarikákat sorban, egymást kissé átfedve lerakjuk. Egy kancsóban a burgon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Tarajos burgonya
Tarajos burgonya

A fokhagymát megtisztítjuk, és belenyomjuk a tejszínbe. A füstölt sajtot is hozzáreszeljük. Bevagdossuk a burgonyákat, hogy "tarajos" legyen a teteje, minél mélyebben vágjuk, anná...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Kapros-sajtos tökfasírt
Kapros-sajtos tökfasírt

A tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a reszel...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk