- 2 dl vízben feloldunk 1,5 dkg élesztőt /ezt tesszük először a gépbe/,
- 20 dkg házikenyér liszt,
- 1 mokkáskanál só,
- 1 evőkanál olaj, /diónyi margarin/,
- esetleg 1-2 kanál szezámmag, lenmag
Hagyományos sütőben is elkészíthető. A tésztát összekeverjük, zsiradékkal kikent formába tesszük, megkelesztjük, 180oC-on készre sütjük.
A virág kenyér tésztája is így készül. Kis gombócokat alakítunk ki belőle és szorosan egymás mellé helyezzük virág alakban. Kelesztjük, és 180oC-on készre sütjük. Magokkal, sajttal, lilahagymával ízesíthetjük.
A csicseriborsó főzése A csicseriborsó főzését előző nap kezdd el. Áztasd be a kívánt mennyiséget úgy, hogy bőven ellepje a víz, és hagyd úgy éjszakára. Úgy számolj, hogy a szár...
Elkészítési idő:1 evőkanál vajat olvassz fel egy edényben, és pár percen keresztül futtasd meg benne a rizst. Ezután öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, add hozzá a cukrot és a vaníliarúd kikap...
Elkészítési idő:1. tojássárga + cukor --> kikeverni + vaniliás cukor 2. tejet felmelegíteni + hozzáadni a tojás + cukor keverékét 3. jénait ki kell vajazni 4. Rétegek: 1. kifli karika...
Elkészítési idő: