Családireceptkönyv.hu

Lilahagymás bagett


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 2dl víz
- 1,5 dkg élesztő
- 20 dkg Mester házi kenyérliszt
- 1mokkáskanál só
- 1 evőkanál olaj (diónyi margarin)
- lenmag, napraforgómag, tökmag, szezámmag
- kis fej lilahagyma darabolva

Elkészítés:


A magokat egy órára áztassuk be 1 dl vízbe. A hozzávalókat összekeverjük, és olajos kézzel bagetteket formázunk belőle, amiket majd bagett lemezre helyezzünk. Megkelesztjük és 180C°-on készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Elkészíthető almarosttal is, ebben az esetben tegyünk bele 1 evőkanál almarostot, és még egy evőkanál vizet. Az így elkészült bagett puhább lesz és nő a rosttartalma.

Lilahagymás bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos zabtallér
Sajtos zabtallér

A gluténmentes zabpehelyből 5 dkg-ot ledarálunk, a többit egészben használjuk fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a száraz és nedves alapanyagokat, majd ízlés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos - vagy tepertős pogácsa
Sajtos - vagy tepertős pogácsa

A fenti hozzavalokbol jol gyurhato testzat gyurunk , duplajara kelesztjuk, vekonyra nyutjuk ,megkenjuk tepertokremmel, amit izesitunk soval, borssal . 3x hajtogatjuk, minden hajtog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Csilla
Sajtos tallér
Sajtos tallér

Elkészítési idő: sok
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk