- 2dl víz
- 1,5 dkg élesztő
- 20 dkg Mester házi kenyérliszt
- 1mokkáskanál só
- 1 evőkanál olaj (diónyi margarin)
- lenmag, napraforgómag, tökmag, szezámmag
- kis fej lilahagyma darabolva
A magokat egy órára áztassuk be 1 dl vízbe. A hozzávalókat összekeverjük, és olajos kézzel bagetteket formázunk belőle, amiket majd bagett lemezre helyezzünk. Megkelesztjük és 180C°-on készre sütjük.
Elkészíthető almarosttal is, ebben az esetben tegyünk bele 1 evőkanál almarostot, és még egy evőkanál vizet. Az így elkészült bagett puhább lesz és nő a rosttartalma.
A liszteket összekeverem a sóval,a rámát jól eldörzsölöm a lisztel,a tojássárgáját először csak a nagy tejföl a felfutatottélesztőt,( ahogy felfutott az élesztő kanállal leszeded a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben a vajat szétmorzsoljuk, az élesztőt belemorzsoljuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd 10 percig letakarva pihentetjük. Lisztezett deszkára borítjuk, és kb. félujj...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA fehérjét kemény habba verjük, a sárgáját összekeverjük a fenti tartalmakkal és hozzáadjuk a tojások habját. Megsütjük, miután kih lt 3 egyenl részre vágjuk. Töltelék- 400 gr....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet elkeverjük a sóval, majd egy robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a túrót, a kockára vágott vajat és néhány perc alatt összedolgozzuk a hozzá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű