300g Mester Házi kenyérliszt
310 ml víz
2 nagy evőkanál almarost
15g élesztő
1 mokkáskanál cukor
só
1 evőkanálnyi olívaolaj
1 teáskanál szezámmag
1 teáskanál lenmag
2 evőkanálnyi napraforgómag
1 evőkanálnyi tökmag
A hozzávalókat összekeverjük, vigyázat ragadós tészta lesz!!!
Kezünket megmossuk a dagasztás után és jó alaposan beolajozzuk. Sütőpapírt beszórjuk a napraforgó maggal és ezen tapicskoljuk szét a tésztát. Olajos késsel egyforma darabokra vágjuk, tejét tökmaggal szórjuk meg. Kelesztés után 180C°-on készre sütjük.
A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsüt...
Elkészítési idő:A kimért kovászt és az öregtésztát alaposan elkeverjük a langyos tejben. Hozzákeverjük a cukrot, majd a tojást, végül az olvasztott, de NEM forró vajat. Aztán adjuk hozzá a liszt...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóiból 20 perces dagasztással ruganyos tésztát gyúrunk, majd egy órát kelesztjük. 2. Nyújtófával kb fél-1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a vajjal, megszórjuk a cu...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk, ha megkelt(1 óra), 2 téglalapot nyújtunk. Rátesszük a pizzakrémet, a sonkaszeleteket, és a reszelt sajt 3/4-ét. Feltekerjük mint a rétest, és 2 ujjny...
Elkészítési idő: 1,5 óra