300g Mester Házi kenyérliszt
310 ml víz
2 nagy evőkanál almarost
15g élesztő
1 mokkáskanál cukor
só
1 evőkanálnyi olívaolaj
1 teáskanál szezámmag
1 teáskanál lenmag
2 evőkanálnyi napraforgómag
1 evőkanálnyi tökmag
A hozzávalókat összekeverjük, vigyázat ragadós tészta lesz!!!
Kezünket megmossuk a dagasztás után és jó alaposan beolajozzuk. Sütőpapírt beszórjuk a napraforgó maggal és ezen tapicskoljuk szét a tésztát. Olajos késsel egyforma darabokra vágjuk, tejét tökmaggal szórjuk meg. Kelesztés után 180C°-on készre sütjük.
Összállítom hozzávalókból a tésztát, ha van rá lehetőség 2 órát pihentetem a hűtőbe, elhagyható finom lesz úgy is. Fél cm vékonyra nyújtjuk kiszagatom, fele teli korong, fele kis...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesLangyos tejben elkeverem a cukrot, a tojassárgáját, sót és összekeverem az élesztővel vegyített liszttel és vízzel. Gyúrható tésztává dagasztom, majd kb 40 percig kelesztem. Kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfuttatjuk az élesztőt a cukros langyos tejben. Majd a többi hozzávalóval jól bedagasztjuk. Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük. 4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik ci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tészta összeállítása. Kimérem és átszitálom a liszteket*, elkeverem benne a sót, a cukrot és a szárított/instant élesztőt. A tejet a vízzel együtt meglangyosítom, beleütöm a to...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes