Tésztához:
• 1 kg Mester Kelt Tészta liszt
• 50 g élesztő
• 1 evőkanál cukor
• 6-7 dl tej
• 1 mokkás kanál só
• 2 dl étolaj
Töltelékhez:
• 400 g bacon vagy sonka
• 2 fej hagyma/ zöldhagyma, lilahagyma /
• 200-300 g kukorica
• 300 g reszelt sajt
• 2 gerezd fokhagyma
• 450 ml tejföl
Kenéshez:
• 2 evőkanál tejföl
• 1 tojássárgája
A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, majd kétfelé osztjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tejföl felével megkenjük, és az összes töltelék felét a tejfölös tésztára szórjuk. Feltekerjük és háromszögekre vágjuk. A másik adagot is elkészítjük. A háromszögek tetejét tojásos tejföllel megkenjük, majd díszíthetjük sajttal, szezámmaggal. Megkelesztjük, ezután 180oC-on készre sütjük.
A lisztben elmorzsáljuk a margarint, hozzáadjuk a tejfölt, a sót és az 1 dl tejben megfuttatott élesztőt. Hűvös helyen 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Tojássárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. 5 cm-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAnnyira bíztam a receptben, hogy első alkalommal dupla adagot sütöttem, nem bántam meg :) Az is tény, hogy a mélyhűtőben pihent ½ kg darált tepertőm, nem akartam a másik felét viss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű