25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1 csapott kávéskanál cukor
2-2,5 dl tej
1 tojás
csipetnyi só
2-3 evőkanál olaj
1 tömlős sajtkrém
15-20 dkg sajt /jobb, ha a fele füstölt sajt/
1-2 evőkanál tejföl
ízlés szerint só
a tetejére
tojás és sajt
A sajtkrémet, a sajtot és a tejfölt összekeverjük. Enyhén megsózzuk.
Az élesztőt felfuttatjuk cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozva dagasztjuk.
30-40 perc alatt a duplájára kel, akkor átgyúrjuk, szögletesre kinyújtjuk és megkenjük az elkészített töltelékkel, majd feltekerjük. A rudat egy késsel ferde vágásokkal háromszögre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, átkenjük tojással, megszórjuk sajttal. Még pihentetjük kb 20 percig, majd 180-200°C-on megsütjük.
Ebből a mennyiségből 12 db lesz.
A lisztben elvegyítjük a sót, borsot és a cayenne borsot. A vajat és a sajtot kis kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót a robotgépbe tesszük és a dagasztókarral összedolgoztatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrod, megkened tojással, sajt rá, mehet is sülni 160 fokon 15 percig.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket a sikérrel egy tálba öntjük, belekeverjük a sütőport és a porélesztőt, sót, és langyos vízzel tésztát gyúrunk. Nem kelesztjük egyből felhasználjuk. Nálam baconos csavar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd pihentetjük 15-30 percet. 2. A tésztát kb 2cm vastagságúra nyújtjuk majd a két szemközti oldalát egymásra hajtjuk. Letakarjuk egy konyharuháva...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű