menu

Családireceptkönyv.hu

SAJTOS LAPOK (Szalakálival)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 5-6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25 dkg zsír, 35 dkg finomliszt, ½ evőkanál só, ½ cs. Szalakáli (mint a sütőpor, csak barna), kb. 3 dl tejföl (nagynak a fele), ½ tojás, 5 dkg reszelt (Edami) sajt.

Elkészítés:


A lisztet a szalakálival, sóval elkeverni, hozzámorzsolni a zsírt, a tejfölt, a fél tojást, összegyúrni. Az egészet fél centisre kinyújtani, derelyevágóval rudakra vágni, reszelt sajttal, v. szezámmaggal megszórni. 200 fokos előmelegített sütőben 180 fokon sütni (10-15 percig).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pizzás csiga élesztő nélkül GM
Pizzás csiga élesztő nélkül GM

A tojásokat felverjük a natúr krémsajttal, hozzáadjuk a sót, a tejet és az olajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos-sajtos masszába öntjük és robotgéppel eldolgozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kata
Lángos
Lángos

Az összetevőket összekeverjük. Hagyjuk kelni, bedagadni, majd olajban kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A paleo sajtos rúd
A paleo sajtos rúd

A liszteket, útifűmaghéjat és a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban. Elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzá keverjük a totut és a sót. Betesszük a hűtőbe legalább...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szakállas pogácsa
Szakállas pogácsa

Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom rétestészta keménységűre. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1/2-1 cm vas...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk