25 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg reszelt sajt (finomra reszelve, egyharmada lehet füstölt sajt)
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 csapott mokkáskanál frissen őrölt bors
3 tojás sárgája + 1 egész tojás a kenéshez
a tetejére reszelt sajt, vagy mák, köménymag, szezám, vagy lenmag
Kedves Felhasználónk,
Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását.
A recept linkje:
http://www.gabojsza.hu/2014/10/egyszeru-sajtos-stangli.html
Sajnáljuk a kellemetlenséget és kérjük máskor csak szabadon felhasználható tartalmakat másoljon.
Csaladireceptkonyv.hu
Ez a recept nekem is megvan vagy 100 éve, de nálam a 3 tojássárgához 30 dkg liszt, 30 dkg vaj, és 30 dkg reszelt sajt, meg fél tasak sütőpor, de ha több megy bele az sem baj, és sóból én 1 csapott evőkanállal teszek bele, plusz az őrölt bors.
Finom ropogós, omlós a vajtól, nagyon szeretjük, gyakorlatilag ez a mennyiség egy délután és este adagja, még a morzsákat is kicsipegetik:-))))
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük. A lisztbe belemorzsoljuk a márványsajtot, hozzáadjuk a tojást, sót, túrót, beleöntjük a fölfutt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Egy edénybe szitáljuk a lisztet, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát robotgépben vagy késes aprítóban összedolgozzuk (nagyon lágy). Folpackba csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük dermedni, de akár egész éjszakára is bent hagyhatjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A hideg vajat összemorzsoljuk a liszttel, a sóval, az ecettel és a vízzel. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, hajtogatjuk, majd hideg helyen pihentetjük. Ezt még kétszer megi...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű