Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Habkönnyű burgonyás pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
600 g burgonya (főtt, áttört)
70 ml 2,8%-os tej
1 nagy csipet kristálycukor
25 g élesztő (friss)
250 g vaj
410 g búzaliszt (BL55)
1 db tojássárgája
3 csapott teáskanál só
A kenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni.
Csak akkor kezdek a tésztának neki, mikor a főtt, áttört burgonya teljesen kihűlt! Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
Ha felfutott, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és bedagasztjuk a tésztát. Egy elég lágy tésztát fogunk kapni.

A begyúrt tésztát 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát fél centi vastagra nyújtjuk rétesliszten, majd félbe hajtjuk, aztán a két oldalát a középsőre. Így 6 réteg lesz összesen.
A behajtogatott tésztát ismét kinyújtjuk kb 2 cm vastagra. Pogácsákat szaggatunk, nem túl nagy átmérővel!

Sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket, tojással megkenjük a tetejüket, majd újabb 10 perc pihentetés után előmelegített légkeveréses sütőben 190 C fokon kb. 20-30 percig sütjük. Teljes kihűlés után kóstoljuk az elkészült burgonyás pogácsákat! Másnap még finomabb!!!! :)

Habkönnyű burgonyás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Sajtos csiga
Sajtos csiga

A tészta hozzávalóit tálba rakjuk, dagasztjuk, majd 2 részre osztjuk. Gyúródeszkán kb. 30 cm-es téglalapokat nyújtunk, megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit, alufóli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Pica sa korama za pitu
Pica sa korama za pitu

1. Rerdjati kore u pouljen pleh( 3 kore izmedu kora po malo ulja ) 2. Na tu koru trecu posuti kecap moze malo kuvanog paradaiza, origano posuti seckanu sunku i slaninu....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Húsos piskótarolád besamelmártással
Húsos piskótarolád besamelmártással

A töltelékhez a húst kisebb kockákra vágjuk, sóval, borssal, csilivel fűszerezzük, és negyedórát állni hagyjuk. A külső levelétől megfosztott póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Perec
Perec

A perectésztát összedolgozom. Viszonylag kemény tészta lesz az eredmény, de kiválóan lehet vele dolgozni, nem szakad, nem ragad. A tésztát késsel feldaraboljuk, majd a két tenye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk