Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű burgonyás pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
600 g burgonya (főtt, áttört)
70 ml 2,8%-os tej
1 nagy csipet kristálycukor
25 g élesztő (friss)
250 g vaj
410 g búzaliszt (BL55)
1 db tojássárgája
3 csapott teáskanál só
A kenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni.
Csak akkor kezdek a tésztának neki, mikor a főtt, áttört burgonya teljesen kihűlt! Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
Ha felfutott, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és bedagasztjuk a tésztát. Egy elég lágy tésztát fogunk kapni.

A begyúrt tésztát 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát fél centi vastagra nyújtjuk rétesliszten, majd félbe hajtjuk, aztán a két oldalát a középsőre. Így 6 réteg lesz összesen.
A behajtogatott tésztát ismét kinyújtjuk kb 2 cm vastagra. Pogácsákat szaggatunk, nem túl nagy átmérővel!

Sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket, tojással megkenjük a tetejüket, majd újabb 10 perc pihentetés után előmelegített légkeveréses sütőben 190 C fokon kb. 20-30 percig sütjük. Teljes kihűlés után kóstoljuk az elkészült burgonyás pogácsákat! Másnap még finomabb!!!! :)

Habkönnyű burgonyás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tibor
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

1. A lisztet a vajjal jól eldolgozzuk 2. A túrót áttörjük egy szitán majd hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával és sóval majd összedolgozzuk. 3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajdasági sós
Vajdasági sós

Elkészítés: Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk  2 dl cukros, langyos tejben. Hirdetés Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjü�rjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfu...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Pizzakrémes virág
Pizzakrémes virág

A lisztet dagasztó tálba tesszük, A közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt. Felöntjük egy kevés tejjel. Hagyjuk, hogy meleg helyen 15 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Böllérpogácsa.
Böllérpogácsa.

A lisztet tálba öntöm, közepébe teszem a zsírt, a felfuttatott élesztőt, sót és a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozom. Egy éjszakára (de legalább 5-6 órára) hűtőbe teszem. L...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk