70 dkg liszt,
1 db margarin,
2 db kefir,
1 dl olaj,
2 db egész tojás
, 1 evőkanál só,
5 dkg élesztő,
1 dl tej,
1 evőkanál cukor.
Összedolgozni könnyű kelt tésztává. Közben a margarint a sóval habosra keverni.
8 felé elosztani, állni, hagyni . A gombócokat tányér nagyságúra nyújtani 4 kinyújtott gombócra rákenni a margarint, és a más 4 kinyújtott tésztával betakarni. 4 felé vágni, minden cikket még 3 felé vágni. Nagyon szorosan kiflinek feltekerni. 1 órát állni, hagyni, majd tojással megkenni. Hideg sütőben 20-30 perig sütni.
Összegyúrjuk. Hagyni 30-40 percig kelni, kinyújtjuk, megkenjük tepertővel, hajtogatjuk. 30 percig pihentetjük. A hajtogatást és a kenést 2-szer megismételjük. Közte mindig 30 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kelttésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Nekem a tej általában kevés, még szokott kívánni a tészta. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, nem kell keleszteni, azonnal nyújtani és sütni. Tetejét tojással bekentem és bőségesen szórtam rá reszelt sajtot 180 fokon sütöttem. ( 20-30 perc) Meglehet bármive...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű