70 dkg liszt,
1 db margarin,
2 db kefir,
1 dl olaj,
2 db egész tojás
, 1 evőkanál só,
5 dkg élesztő,
1 dl tej,
1 evőkanál cukor.
Összedolgozni könnyű kelt tésztává. Közben a margarint a sóval habosra keverni.
8 felé elosztani, állni, hagyni . A gombócokat tányér nagyságúra nyújtani 4 kinyújtott gombócra rákenni a margarint, és a más 4 kinyújtott tésztával betakarni. 4 felé vágni, minden cikket még 3 felé vágni. Nagyon szorosan kiflinek feltekerni. 1 órát állni, hagyni, majd tojással megkenni. Hideg sütőben 20-30 perig sütni.
-A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és a margarint majd tenyérrel elmorzsoljuk. - A sajtot lereszeljük, 20 dkg-t a liszthez adunk 5 dkg-t félreteszünk szóráshoz....
Elkészítési idő: kb. 1,5 óraAz élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk. A margarint habosra keverjük a sóval. 4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre k...
Elkészítési idő:• A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a zsírt (én zsírt használtam). • A tejben 2 mokkacukor hozzáadásával az élesztőt megfuttatjuk. • Összedolgozzuk a zsiradékos lisztet, fut...
Elkészítési idő:A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 – 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fo...
Elkészítési idő: