menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás-hagymás kosárkák


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
17 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg vaj
3-4 evőkanál víz
fél teáskanál só
kis tej és liszt az átgyúráshoz
+ 5 db fémkosárka vagy muffinsütő
TÖLTELÉK :
kb. 15 dkg gomba
4 hagyma
olaj
4 gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem

bors
sáfrány

Elkészítés:


1.) Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és 15 percig állni hagyjuk.
2.) Elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát megpucoljuk, alaposan megmossuk, és felszeleteljük. Előveszünk egy teflont, és a kevés forró olajon a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és azt is puhára pirítjuk. megszórjuk sáfránnyal és átforgatjuk az egészet. Elzárjuk az edény alatt a gázt, és a zöldségekhez keverjük az áttört fokhagymagerezdeket, az apróra vágott petrezselymet, és megsózzuk, borsozzuk.
3.) A tésztát 5 részre osztjuk, majd minden darabot kettévágunk. (Így 10 db ugyanakkora tésztát kapunk. Minden egyes tésztalapot tenyérnyi kör alakú lappá nyújtunk, majd egy-egy lapot a kivajazott fémkosárkákba teszünk. (Így 5 db marad - ebből lesz majd a tetejük.)
4.) A kosárkák között elosztjuk a gombás-hagymás tölteléket. A maradék 5 db tésztalappal befedjük a kosárkákat, és a tésztalapok széleit összesodorjuk. A tészták tetejét megszurkáljuk spéktűvel.
5.) Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük, majd a fémkosarakból kifordítva forrón tálaljuk. Sajtszósz, ketchup egyaránt illik hozzá.

Gombás-hagymás kosárkák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Stangli
Stangli

Mindent összegyúrunk. Az élesztőt nem kell felfuttatni,elég csak a meglangyosított tejfölben elkeverni. A sima tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk,csíkokra vágjuk,tepsibe rakjuk,lek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Házi pogácsa
Házi pogácsa

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a többi belevalót és alaposan összegyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát, majd összeh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mónika
 Expressz sajtos pogácsa (dagasztás és kelesztés nél
Expressz sajtos pogácsa (dagasztás és kelesztés nél

Elkészítés: A tejfölben simára keverjük az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsolunk benne először csak 20 dkg vajat, majd összegyúrjuk az élesztős...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk