♥ TÉSZTA:
17 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg vaj
3-4 evőkanál víz
fél teáskanál só
kis tej és liszt az átgyúráshoz
+ 5 db fémkosárka vagy muffinsütő
TÖLTELÉK :
kb. 15 dkg gomba
4 hagyma
olaj
4 gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem
só
bors
sáfrány
1.) Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és 15 percig állni hagyjuk.
2.) Elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát megpucoljuk, alaposan megmossuk, és felszeleteljük. Előveszünk egy teflont, és a kevés forró olajon a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és azt is puhára pirítjuk. megszórjuk sáfránnyal és átforgatjuk az egészet. Elzárjuk az edény alatt a gázt, és a zöldségekhez keverjük az áttört fokhagymagerezdeket, az apróra vágott petrezselymet, és megsózzuk, borsozzuk.
3.) A tésztát 5 részre osztjuk, majd minden darabot kettévágunk. (Így 10 db ugyanakkora tésztát kapunk. Minden egyes tésztalapot tenyérnyi kör alakú lappá nyújtunk, majd egy-egy lapot a kivajazott fémkosárkákba teszünk. (Így 5 db marad - ebből lesz majd a tetejük.)
4.) A kosárkák között elosztjuk a gombás-hagymás tölteléket. A maradék 5 db tésztalappal befedjük a kosárkákat, és a tésztalapok széleit összesodorjuk. A tészták tetejét megszurkáljuk spéktűvel.
5.) Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük, majd a fémkosarakból kifordítva forrón tálaljuk. Sajtszósz, ketchup egyaránt illik hozzá.
A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal és az élesztővel. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejszínt, alaposan összegyúrjuk. Közepes keménységű tésztát ka...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűKrumplis pogácsa 1 kg áttört krumpli 1 kg liszt 36 dkg zsír 8 teáskanál só 1 tojás + 1 a kenéshez. 1 kis db. tejföl 5 dkg élesztő Az élesztőt elmorzsolom a liszttel, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZuerst die Eier in eine Rührschüssel schlagen, nach Belieben mit Salz, Pfeffer und ggf. weiteren Gewürzen vermischen und mit dem Schneebesen aufschlagen. Die geriebene Zucchini zu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMost sertés és marhahús keverékéből készült. Figyelni kell arra, hogy elég zsíros legyen mindkét hús. De általában csak marhából szoktam, kellően zsírosból másképp szaraz lesz. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű