Családireceptkönyv.hu

Almás-Diós kevert süti


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 db tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg alma
1 csomag sütőpor
15 dkg liszt
1 kanál kakaó
1 tk őrölt kávé (elhagyható)
10 dkg darált dió
A csokimázhoz:
3 dkg vaj
10 dkg csokoládé

Elkészítés:


A tojást kikeverjük a cukrokkal és a lereszelt almával.
- A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval,kakaóval és dióval, majd az almás masszához adjuk, és fakanállal összeforgatjuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy 20×30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
-A sütés vége felé letakarjuk alufóliával, a végén tűpróbával ellenőrizzük.
A vajat a csokoládéval felolvasztjuk a mikróban, simára keverjük, és bevonjuk vele a kihűlt süteményt. Dermedés után kockákra vágva kínáljuk.

Almás-Diós kevert süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
fahéjas grízes mézes
fahéjas grízes mézes

Elkészítés: A fahéjas tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a cukrot kavarjuk össze. A mézet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés kifli
Gesztenyés kifli

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a margarint, a cukrot összemorzsoljuk, közepébe mélyedést készítünk, a tojás sárgáját beleütjük. A felfutott élesztőt ráön...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás mogyorós muffin
Almás mogyorós muffin

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük papírral. Egy nagy tálban felverjük a tojást a tejjel, olajjal, vanília aromával. Egy másik edényben összekeverjük a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boci szelet:
Boci szelet:

Elkészítés : A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk