80 g puha vaj
120 g porcukor
1 db tojás
1 tk vanília esszencia
180 g liszt
fél tk sütőpor
50 g mazsola
50 g aszalt sárgabarack
50 g csokilencse
csipet só
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsit sütőpapírral bélelünk.
Lisztet a sütőporral átszitáljuk. Aszalt gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, a csokilencsét (apró darabokra vágott táblás csoki is tökéletes:)is a gyümölcsökhöz mérjük. Túl keménynek ítéljük a mazsolát/aszalt barackot, akkor sütés előtt egy órával érdemes egy kis langyos vízbe beáztatni őket, majd alaposan lecsepegtetve felhasználni.
Puha vajat a cukorral krémesre keverjük, hozzá adjuk a tojás- vanília keveréket és tovább mixeljük a robotgéppel. Sütőporos lisztet hozzá adagolom, majd a gyümölcs-csoki darabokat is fakanál segítségével bele vegyítem. Két teáskanállal kis gömböket formálunk és a sütőpapíros lemezre helyezve kissé ellapítjuk. Ügyeljünk a kellő távolságra, mert picit megnőnek a puszedlik. Előmelegített sütőbe tolva 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hűtés után jól záródó dobozban több hétig is eláll.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 20 cm-es tortaformában keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaóport, szódabikarbónát és a sót. Adjuk hozzá az olajat, ecetet, vanília aromát é...
Elkészítési idő:Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. -A lisztet, a sütőport, a sót, a tojások sárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős teje...
Elkészítési idő: 30A barackot beáztatjuk egy kevés rumba. Majd a lekvárral együtt összeturmixoljuk. Összekeverjük a dióval, cukorral és a háztartási keksszel. Ha a massza állaga fo...
Elkészítési idő: