Tésztához
-1 bögre porcukor,(a bögre lehet 2-2,5 dl).
.-.1 szűk bögre zsír vagy 250 g margarin,
-1 sütőpor ...
-3 bögre liszt..
-2 dl tejföl..
-2 tojás sárgája..csipet só..2 csomag vaniliás cukor...
Töltelék::
:--2 kg reszelt alma ....kevés cukor ...1 csomag mazsola 2 kávés kanál őrölt fahéj ..
--10 dkg darált dió....1 citrom reszelt héja kevés zsemlemorzsa
A lisztet összekeverjük a sütőporral + a zsiradékkal majd minden hozzávalóval..
-.Lágy tésztát kapunk nem szabad megijedni ....ha mégis tul lágy kicsi lisztet még lehet hozzá keverni ..
-.Betesszük a hűtőbe amig elkészitjük az almát.....Lereszeljük az almát megszórjuk cukorral kicsit állni hagyjuk majd kicsavarjuk......A tészta egy nagy tepsire való mennyiség ...Két részre osztjuk...az egyiket elnyújtjuk és a sütőpapirral kibélelt tepsibe teritjük ...picit megszurkáljuk és megszórjuk zsemlemorzsával ...rászórjuk a kicsavart almát ,megszórjuk dióval vagy deóval + fahéja és rumba áztatott mazsolával
-..Erre jön a másik tészta lap ,,,Tojás fehérjével megkenjük és készre sütjük ( Kb.25-30 perc )Melegen szeleteljük és a tepsiben hagyjuk kihűlni ..tetejét meglehet szórni porcukorral
A tésztához a lisztet és a porcukrot egy tálban összekeverjük, hozzáreszeljük a hideg vajat, kézzel összemorzsoljuk, majd a tojássárgákkal gyors mozdulattal összedolgozzuk, menet k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből 1 dl-t félre teszünk, a többit elkezdjük forralni. Közben a 4 tojássárgáját a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a pudingport, és apránként az 1 dl tejet, és az egészet csomó...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavarg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt villával nyomkodd össze, majd keverd össze az összes hozzávalót és 200°os előmelegített sütőben süsd 15-20 percig! 🙂
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű