Tésztához
-1 bögre porcukor,(a bögre lehet 2-2,5 dl).
.-.1 szűk bögre zsír vagy 250 g margarin,
-1 sütőpor ...
-3 bögre liszt..
-2 dl tejföl..
-2 tojás sárgája..csipet só..2 csomag vaniliás cukor...
Töltelék::
:--2 kg reszelt alma ....kevés cukor ...1 csomag mazsola 2 kávés kanál őrölt fahéj ..
--10 dkg darált dió....1 citrom reszelt héja kevés zsemlemorzsa
A lisztet összekeverjük a sütőporral + a zsiradékkal majd minden hozzávalóval..
-.Lágy tésztát kapunk nem szabad megijedni ....ha mégis tul lágy kicsi lisztet még lehet hozzá keverni ..
-.Betesszük a hűtőbe amig elkészitjük az almát.....Lereszeljük az almát megszórjuk cukorral kicsit állni hagyjuk majd kicsavarjuk......A tészta egy nagy tepsire való mennyiség ...Két részre osztjuk...az egyiket elnyújtjuk és a sütőpapirral kibélelt tepsibe teritjük ...picit megszurkáljuk és megszórjuk zsemlemorzsával ...rászórjuk a kicsavart almát ,megszórjuk dióval vagy deóval + fahéja és rumba áztatott mazsolával
-..Erre jön a másik tészta lap ,,,Tojás fehérjével megkenjük és készre sütjük ( Kb.25-30 perc )Melegen szeleteljük és a tepsiben hagyjuk kihűlni ..tetejét meglehet szórni porcukorral
Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverni. (legalább háromszoros mennyiségű legyen) Ezután állandó keverés mellett, hozzáadni a vaníliaaromát, majd a forró vizet is. Még pá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe beleszitáljuk a lisztet, a porcukrot, majd egy csipet szódabikarbónát és a sót. Jól összekeverjük, majd összedolgozzuk a vajjal (margarinnal), végül a tojássárgájával....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első réteg hozzávalóit, összegyúrjuk, és egy tepsibe nyomkodjuk. Én annyit változtattam rajta, hogy kicsit megpirítottam a tepsiben (annak ellenére, hogy egyáltalán nem kell süt...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt a cukorral és kb 1 dl tejjel felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe egy mélyedést csinálok, abba beleütöm a tojásokat, hozzáadom az olajat, a sót, a vajat m...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes