3-4 alma
3 tojás
25dkg liszt
2.kanál cukor
150 ml hideg tej
150 ml szódaviz vagy ásványviz
csipet só
ha nagyon sürü lehet még szódavizet
olaj a sütéshez
a palacsitához mindent összekeverünk kicsit sürübb legyen mint amit megszoktunk a vékony palacsintánál
az almákat megpucoljuk a magházát eltávolitjuk
vékony karikákat vágunk
a serpenyőt előkészitjük
pici olajjal kikenjük
az alma karikákat egyenként belemártjuk a palacsinta masszába s aztán a serpenyőbe helyezzük
annyit tegyünk a serpenyőbe hogy kényelmesen elférjenek
ha megsült az egyik oldala megforditjuk
tálra szedjük és fahéjjas porcukorral megszorjuk
minden alkalommal mikor tesszük az uj kis almás palacsintákat a serpenyőt meg kell olajozni
Piskótarolád készítése: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot óvatosan,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat keverjük el és dolgozzuk össze, ügyeljünk rá, hogy ne gyúrjuk túl, mert nagyon törni fog a sütemény. Miután kész a tészta hűtőbe téve 10 percig dermesztjük, majd kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta hozzávalóit összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle, majd a formába tesszük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. 2. A tojássárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, a puha vajjal, a villával átnyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű