--1 kg alma (reszelve)
- 400 g babapiskóta
- 2 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
- 4.5 dl víz
- 1 ek cukor (ízlés szerint)
- fahéj ízlés szerint
- 1 ek citromlé (ízlés szerint)
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben.
A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá.
-Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét.
Újabb babapiskótasor következik (picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele.
Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.=( lehet egy éjszakára is )
Mikor kihűlt felverünk kb 1,5 - 2 dl tejszínt és vastagon az almára simítjuk.
- A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk. Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni.
--Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti! :)
E
A dióbelet durvára vágjuk, a háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük. A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat, a vizet és a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször a vajat és a porcukrot dolgozzuk össze, utána a gesztenyemasszát, rumot, kakaót, darált kekszet és a tejet (előfordulhat, hogy pár evőkanállal több kell) is keverjük hozzá,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém hozzávalói krémesre összekeverjük. Egy tepsi aljára kirakjuk a kekszeket,rákanalazunk a málnás tejfölös krémből,elsimítjuk. Majd újabb sor keksszel kirakjuk,rá a krém,addi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1-1,5 dl joghurtot felmelegítünk. Majd a zselatinport a cukorral összekeverve, ehhez a joghurthoz öntjük! Addig melegítjük, amíg sima nem lesz, és egyszer hagyjuk felforrni. Hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű