Családireceptkönyv.hu

Angyalkalács csokipudinggal töltve


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A TÉSZTÁHOZ
--45 dkg finomliszt
10 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
3 tojásfehérje
1 evőkanál olaj
A TÖLTELÉKHEZ
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
12,5 dkg cukor
1 csomag csokoládés pudingpor (főzhető)
2,5 dl tej
A KENÉSHEZ
1 tojássárgája

Elkészítés:


Először a krémet készítjük el.
- A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a többi hozzávalót. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
-Levesszük a tűzről, felhasználásig félretesszük, kihűtjük
-. A tésztához a lisztet dagasztótálba tesszük.
-A közepébe kis fészket képezünk ki.
-Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel.
-Hagyjuk, hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson.
-Hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk.
-Két cipót formálunk belőle.
- Pihentetés nélkül 35 x 25 centis téglalapokká nyújtjuk őket. Mindkettőt megkenjük a csokis krémmel.
- Külön-külön rolád szerűen feltekerjük őket, majd összefonjuk (csavarjuk) a két roládot.
- A tésztát kivajazott, kilisztezett kenyérformába helyezzük.
- Meleg helyen fél órát kelesztjük.
- Lekenjük a felvert tojássárgával, végül 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Angyalkalács  csokipudinggal töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Márványos kuglóf
Márványos kuglóf

A vajat a porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporos lisztet is a masszához adjuk. 2-be vesszük, az egyikbe kakaót keverünk. A kétféle tésztá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Puha briós
Puha briós

Langyos tej-cukor-élesztő összekeverjük és kb. 10 percet állni hagyjuk. Utána beleütjük a tojásokat , és a többi hozzávalóval rugalmas sima tésztát dagasztunk. Folpackkal letakarju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anya
Húsvéti kalács Mama féle
Húsvéti kalács Mama féle

Az élesztőt megfuttatjuk, majd a langyos hozzávalókkal dagasztjuk fél óráig, a vajat csak a dagasztás végén tesszük bele. Egy órát pihentetjük, majd kiszaggatjuk, ismét 1 órát pih...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Éva
Kuglóf
Kuglóf

1 dl langyos tejben egy kk. cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval fakanállal vagy robotgéppel jól kikeverjük, majd hólyagosra dagasztjuk. (Kicsit...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk