Családireceptkönyv.hu

Angyalkalács csokipudinggal töltve


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A TÉSZTÁHOZ
--45 dkg finomliszt
10 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
3 tojásfehérje
1 evőkanál olaj
A TÖLTELÉKHEZ
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
12,5 dkg cukor
1 csomag csokoládés pudingpor (főzhető)
2,5 dl tej
A KENÉSHEZ
1 tojássárgája

Elkészítés:


Először a krémet készítjük el.
- A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a többi hozzávalót. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
-Levesszük a tűzről, felhasználásig félretesszük, kihűtjük
-. A tésztához a lisztet dagasztótálba tesszük.
-A közepébe kis fészket képezünk ki.
-Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel.
-Hagyjuk, hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson.
-Hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk.
-Két cipót formálunk belőle.
- Pihentetés nélkül 35 x 25 centis téglalapokká nyújtjuk őket. Mindkettőt megkenjük a csokis krémmel.
- Külön-külön rolád szerűen feltekerjük őket, majd összefonjuk (csavarjuk) a két roládot.
- A tésztát kivajazott, kilisztezett kenyérformába helyezzük.
- Meleg helyen fél órát kelesztjük.
- Lekenjük a felvert tojássárgával, végül 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Angyalkalács  csokipudinggal töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fonott kalács
Fonott kalács

Kenyérsütő gépbe rakjuk a hozzávalókat, a fenti sorrendben. (Kenyérsütő helyett, persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztőt felfuttatjuk, és mint egy hagyományos kelt tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Gyümölcskenyér maradék tojásfehérjéből*
Gyümölcskenyér maradék tojásfehérjéből*

A tojást a porcukorral 2-3 perc alatt teljesen simára keverjük, majd az olvasztott, de nem forró vajjal tovább keverjük. A csokoládét, a mogyorót és az aszalt gyümölcsöt kis kockák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Univerzális kelt tészta
Univerzális kelt tészta

A joghurtot az olajjal elkeverjük, majd alacsony lángon langyosra melegítjük. Beledolgozzuk a sóval, cukorral és élesztővel elkevert lisztet. Csomómentes tésztát készítünk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
pánkó siska
pánkó siska

Az élesztőt pici cukorral, tejjel felfuttattam, a többi hozzávalóval mikor felfutott esszekavartam, jó hólyagosra dagasztottam. Hagytam duplájára kelni, majd ujjnyi vastagra kinyúj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk