menu

Családireceptkönyv.hu

Mákvirág kalács


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt-

-4 dkg élesztő

-300 ml tej

-3 csapott evőkanál porcukor

-1 kávéskanál só

-2 evőkanál étolaj

Töltelék

-8 evőkanál darált mák

-8 csapott evőkanál porcukor
50 g olvasztott margarin

-12 g vaniliás cukor

-1 db citrom reszelt héja

-Kenéshez

-1 tojássárgája

Elkészítés:


az élesztőt kevés tejben felfutattjuk

-a hozzávalókat összekeverjük ...dagasztjuk

-letakarjuk és kelesztjük duplájára

Kiboritjuk kicsit kinyujtjuk ( 30x40 )téglalapra formáljuk-a margarint megolvasztjuk

-meglocsoljuk a tésztát úgy hogy mindenhova jusson

-rászorjuk a mákos porcukros keveréket+ citrom reszelt héját

-Feltekerjük ---koszoruba hajtjuk..végeit egymásba dugva összedolgozzuk szép kerek legyen -éles késsel bemetszük a kalácsot körbe szimetrikusan-majd a szeleteket félbeforditjuk lapjára igazitjuk.

Betakarjuk és még 20 percet kelesztjük.-pihenés után bekenjük tojássárgájával

-előmelegitett sütőbe teszük

-35-40 percet sütjük

Mákvirág kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Citrusos fonott kalács
Citrusos fonott kalács

A lisztet szitáljuk át, keverjük össze a sóval és a porcukorral, majd tegyük bele a keverőtálba. A langyos tejet keverjük össze a szárított élesztővel, adjuk hozzá a lisztes keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
Vlkolínsky meteník
Vlkolínsky meteník

Kapustu, mlieko, prášok do pečiva, múku zmiesime dokopy, pridáme soľ (množstvo soli záleží podĺa toho, akú máme slanú kapustu). Na plech položíme pečiaci papier, potrieme ho olejo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: janos
Štrudla sa smokvama
Štrudla sa smokvama

Način pripreme: Od navedene količine mlakog mleka odvojiti 4-5 kašika, staviti kvasac sa kašičicom šećera i pustiti da nadođe. Umutiti puter, dodati mleko sa kvascem, staviti so,...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
HAGYOMÁNYOS HÚSVÉTI FONOTT KALÁCS
HAGYOMÁNYOS HÚSVÉTI FONOTT KALÁCS

Az élesztőt langyos, porcukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojássárgát, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, és a felfutott élesztős keveréket összeöntjük, géppel b...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk