50 dkg liszt-
-4 dkg élesztő
-300 ml tej
-3 csapott evőkanál porcukor
-1 kávéskanál só
-2 evőkanál étolaj
Töltelék
-8 evőkanál darált mák
-8 csapott evőkanál porcukor
50 g olvasztott margarin
-12 g vaniliás cukor
-1 db citrom reszelt héja
-Kenéshez
-1 tojássárgája
az élesztőt kevés tejben felfutattjuk
-a hozzávalókat összekeverjük ...dagasztjuk
-letakarjuk és kelesztjük duplájára
Kiboritjuk kicsit kinyujtjuk ( 30x40 )téglalapra formáljuk-a margarint megolvasztjuk
-meglocsoljuk a tésztát úgy hogy mindenhova jusson
-rászorjuk a mákos porcukros keveréket+ citrom reszelt héját
-Feltekerjük ---koszoruba hajtjuk..végeit egymásba dugva összedolgozzuk szép kerek legyen -éles késsel bemetszük a kalácsot körbe szimetrikusan-majd a szeleteket félbeforditjuk lapjára igazitjuk.
Betakarjuk és még 20 percet kelesztjük.-pihenés után bekenjük tojássárgájával
-előmelegitett sütőbe teszük
-35-40 percet sütjük
Fél deciliter langyos tejhez adjunk hozzá 1 tk cukrot majd morzsoljuk bele az élesztőt és 1-2 evőkanál lisztet is szórjunk rá. Tegyük félre nagyjából 15 percre, amíg szépen felfut....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kacsáról a combokat, melleket és szárnyat levágjuk, majd a combot ki is csontozzuk, a szárnyakat az ízületek menetén daraboljuk. A csontozott combot és mellet is 2-3 cm-es darabo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosra melegítjük, a vajat megolvasztjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Közben elkészí...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes