50 dkg liszt-
-4 dkg élesztő
-300 ml tej
-3 csapott evőkanál porcukor
-1 kávéskanál só
-2 evőkanál étolaj
Töltelék
-8 evőkanál darált mák
-8 csapott evőkanál porcukor
50 g olvasztott margarin
-12 g vaniliás cukor
-1 db citrom reszelt héja
-Kenéshez
-1 tojássárgája
az élesztőt kevés tejben felfutattjuk
-a hozzávalókat összekeverjük ...dagasztjuk
-letakarjuk és kelesztjük duplájára
Kiboritjuk kicsit kinyujtjuk ( 30x40 )téglalapra formáljuk-a margarint megolvasztjuk
-meglocsoljuk a tésztát úgy hogy mindenhova jusson
-rászorjuk a mákos porcukros keveréket+ citrom reszelt héját
-Feltekerjük ---koszoruba hajtjuk..végeit egymásba dugva összedolgozzuk szép kerek legyen -éles késsel bemetszük a kalácsot körbe szimetrikusan-majd a szeleteket félbeforditjuk lapjára igazitjuk.
Betakarjuk és még 20 percet kelesztjük.-pihenés után bekenjük tojássárgájával
-előmelegitett sütőbe teszük
-35-40 percet sütjük
A lisztet szitáljuk át, keverjük össze a sóval és a porcukorral, majd tegyük bele a keverőtálba. A langyos tejet keverjük össze a szárított élesztővel, adjuk hozzá a lisztes keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKapustu, mlieko, prášok do pečiva, múku zmiesime dokopy, pridáme soľ (množstvo soli záleží podĺa toho, akú máme slanú kapustu). Na plech položíme pečiaci papier, potrieme ho olejo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNačin pripreme: Od navedene količine mlakog mleka odvojiti 4-5 kašika, staviti kvasac sa kašičicom šećera i pustiti da nadođe. Umutiti puter, dodati mleko sa kvascem, staviti so,...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesAz élesztőt langyos, porcukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojássárgát, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, és a felfutott élesztős keveréket összeöntjük, géppel b...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű