-75 dkg liszt
-3 dkg élesztő
-1/2 liter tej
-2 tojás
-5 dkg margarin
-3 evőkanál cukor
4-5 evőkanál zsir
-40 dkg darált dió -
-1-2 cs. vaniliás cukor
a lisztet mélyebb tálba szorjuk ,közepébe egy kis mélyedést csinálok
-bele szórunk kevés cukrot .szétmorzsoljuk az élesztőt és meglocsoljuk kevés langyos tejjel
-megfuttatjuk aztán belekeverjük a tojásokat+ a puha margarint
-jól kidagasztjuk ...duplájára kelesztjük
-ha megkelt lisztes gyúródeszkára boritjuk kb. 1 cm vastagságúra nyújtom széthúzom a tésztát
-pogácsaszaggatóval kiszaggatom( én egy egy kiskanál szilvalekvárt is tettem a közepébe és úgy hajtottam össze és széleit összenyomkodtam )
-kb 4-5 evőkanál zsirt felolvasztunk
-egy tepsit is kizsirozunk
-vaniliáscukorral elkevert cukrot kavarok izlés szerint 40 dkg darált dióhoz
-egyenként elősször a zsirba mártom a tésztapogácsákat,aztán beleforgatom a cukrozott dióba
-Élére állitva szorosan sorba állitom a kizsirozott tepsiben
-kb.30 perc alatt szép pirosra sütöm
Fél liter kókusztejet felforralunk leheletnyi sóval, közben egy tálkában összekeverjük a száraz hozzávalókat: Egyenletesen beleszórjuk a felforrt tejbe, és lassú tűzön, folyamatos...
Elkészítési idő: 5 percA habverő tálba mérem az olajat, a tejet, a nagyobb adag cukrot és a tojások sárgáját, amiket kicsit össze is keverek, majd hozzákeverem az előzőleg jól elvegyített lisztet, kakaót...
Elkészítési idő:A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk....
Elkészítési idő: