-75 dkg liszt
-3 dkg élesztő
-1/2 liter tej
-2 tojás
-5 dkg margarin
-3 evőkanál cukor
4-5 evőkanál zsir
-40 dkg darált dió -
-1-2 cs. vaniliás cukor
a lisztet mélyebb tálba szorjuk ,közepébe egy kis mélyedést csinálok
-bele szórunk kevés cukrot .szétmorzsoljuk az élesztőt és meglocsoljuk kevés langyos tejjel
-megfuttatjuk aztán belekeverjük a tojásokat+ a puha margarint
-jól kidagasztjuk ...duplájára kelesztjük
-ha megkelt lisztes gyúródeszkára boritjuk kb. 1 cm vastagságúra nyújtom széthúzom a tésztát
-pogácsaszaggatóval kiszaggatom( én egy egy kiskanál szilvalekvárt is tettem a közepébe és úgy hajtottam össze és széleit összenyomkodtam )
-kb 4-5 evőkanál zsirt felolvasztunk
-egy tepsit is kizsirozunk
-vaniliáscukorral elkevert cukrot kavarok izlés szerint 40 dkg darált dióhoz
-egyenként elősször a zsirba mártom a tésztapogácsákat,aztán beleforgatom a cukrozott dióba
-Élére állitva szorosan sorba állitom a kizsirozott tepsiben
-kb.30 perc alatt szép pirosra sütöm
A puding hozzávalóit turmixgépben összedolgozzuk, turmixolás után (kb. 20-30 perccel) tökéletes puding állagúvá keményedik.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk 2. A tojásfehérjét kemény habbá verem 3.Egy másik tálban összekeverjük a krém hozzávalóit, majd bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sütőport és annyi tejet, amennyit felvesz. Jól nyújtható tésztát készítünk belőle. Metélt vas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű