50 dkg sertés lapocka
-30 dkg száraz bab
-2 sárgarépa
-1 fehérrépa
-1 nagy hagyma
-2-3 levél babérlevél
-1 zöldpaprika
-3 gerezd fokhagyma
-1 teáskanál füszerpaprika
-5-6 közepes nagyságú burgonya
--só,bors. örölt kömény izlés szerint
a babot előző este beáztatjuk
-a sertéshúst felkockázzuk
-egy lábosban vagy tüzálló edényben készitjük amit a sütőbe is betehetjük
-a húst kevés zsiradékon megpiritjuk fehéredésig ...egy tálba kiszedjük
-a hagymát apritjuk és a zsiradékon üvegesre piritjuk ,
-belekeverjük a kockára apritott répákat
-megszorjuk egy mokkáskanál pirospaprikával
-beleöntjük a leszürt babot ,
-beletesszük a húst felöntjük annyi vizzel hogy ellepje
-sózzuk ,borsozzuk + egy kiskanál örölt köményt + a 2-3 babérlevelet
- addig fözzük amig minden megpuhul
-a burgonyát megtisztitjuk karikára vágjuk
-a lábosban lévő babot betekerjuk ,befedjük a karikára vágott burgonyával / lehet 1 vagy 2 sorban is
a burgonya tetejére lehet vaj darabkákat helyezni
- sütöbe rakjuk
-kicsit megsózzuk ,borsozzuk
-addig sütjük amig a burgonya szépen megpirul
A karfiolt egészben hagyjuk, jól megmossuk, legalább 20 percig sós, hideg vízben áztatjuk, leszedjük a zöld kis levélkéket és torzsáját tövig levágjuk. Utána leöblítjük és forrásba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, majd miután kihűlt felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk. Serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, majd megdinszteljük benne a hagymát. Egy kicsit...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáljuk a lisztet és belekeverjük a sót. A közepébe mélyedést csinálunk ahova beleszórjuk a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. Erre öntjük a langyos vizet (k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta torzsáját kivágjuk és annyi vízben, hogy ellepje megabáljuk. Amikor elkezd a víz forrni, lecsendesítjük és két villa segítségével folyamatosan szedjük le a káposzta leve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű