80 dkg darált hús
2 tejbe áztatott és kinyomkodott zsemle
2 tojás
4 főt tojás
só, bors, pirospaprika,
fél csokor petrezselyem zöldje
2 kisebb hagyma
3 gerezd fokhagyma
20 szelet bacon
A húst egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, és a két nyers tojást. Jól összekeverjük.
Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adunk hozzá őrölt pirospaprikát, zöld petrezselymet. Lefedve a hütőben legalább egy órán át pihentetjük, így az ízek jobban összeérnek.
Egy őzgerincformát kizsírozunk, belefektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy a szélei lelógjanak. Beletesszük a húsmassza felét, majd elrendezgetjük a főt tojásokat, majd befedjük a maradék hússal. A baconszeleteket ráhajtjuk.
Fóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőben egy órán át sütjük, majd a fóliát levesszük és aranybarnára pirítjuk. Ezután kiborítjuk egy tepsire és megsütjük a másik oldalát is.
Ha kissé kihült, gyönyörűen szeletelhető.
25 dkg darált vagy nem darált mákot szórj turmixgépbe Önts hozzá 4-5 dl vizet, és turmixold addig, amíg viszonylag egynemű “tejjé” össze nem áll Hozzákeverhetsz 2-3 evőkanál erit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHálósra vágom a krumplit és megsütőm 2 villával kihúzva
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz almákat megmosom, meghámozom és lereszelem, majd 2 evőkanál eritrittel addig főzöm, amíg elfő a leve, majd a végén hozzákeverem a pudingport és azzal is még azzal is megforralom...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz