80 dkg darált hús
2 tejbe áztatott és kinyomkodott zsemle
2 tojás
4 főt tojás
só, bors, pirospaprika,
fél csokor petrezselyem zöldje
2 kisebb hagyma
3 gerezd fokhagyma
20 szelet bacon
A húst egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, és a két nyers tojást. Jól összekeverjük.
Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adunk hozzá őrölt pirospaprikát, zöld petrezselymet. Lefedve a hütőben legalább egy órán át pihentetjük, így az ízek jobban összeérnek.
Egy őzgerincformát kizsírozunk, belefektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy a szélei lelógjanak. Beletesszük a húsmassza felét, majd elrendezgetjük a főt tojásokat, majd befedjük a maradék hússal. A baconszeleteket ráhajtjuk.
Fóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőben egy órán át sütjük, majd a fóliát levesszük és aranybarnára pirítjuk. Ezután kiborítjuk egy tepsire és megsütjük a másik oldalát is.
Ha kissé kihült, gyönyörűen szeletelhető.
Óránként fogyasztunk belőle 1-1 teáskanálnyit.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűRozmaringtea A teát nem nehéz elkészíteni, nagyjából 1 teáskanálnyi szárított rozmaringot forrázz le 1 liter vízzel. Fedd le, hagyd állni 10 percet, és kedved szerint ízesítsd méz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízbe beleöntjük a cukrot, s addig főzzük, amíg a víz gyöngyözni nem kezd. A megtisztított epret villával széttörjük, belekeverjük a szirupba. Hozzáadjuk a citromlevet, s fagylal...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a zsemlemorzsát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű