--20-30 db bodzavirág
- 2 db citrom
- 2 liter víz
- 2 kg cukor
- 10 g citromsav
A bodzavirágot átvizsgáljuk, a zöld részektől megtisztítjuk, és egy nagy tálba tesszük. mosás nélkül
A citromot felszeleteljük, összekeverjük a bodzavirágokkal, majd a vízzel felöntjük.
Minimum 2 napig hűvös helyen állni hagyjuk közben néhányszor átkevergetjük
-2 nap múlva leszürjük a léhez adjuk a cukrot meg a citromsót,és felforraljuk.Még forrón ..
Tiszta üvegekbe töltjük ,szárazdunsztban hagyjuk kihülni
-vizzel higitva fogyasztjuk
Az almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk, majd egy jénai tálba vagy tepsibe rendezgetjük őket. A magház helyét megszórjuk fahéjjal, megtöltjük mazsolával majd a tetejére egy k...
Elkészítési idő: 45 percAz összetevőket összekavarjuk, majd tepsiben vagy muffinformában előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. A végeredmény egy habkönnyű desszert!
Elkészítési idő:A panírhoz a hozzávalókat egy tálban összekeverem, a tej hozzáadásával tejföl sűrűségű masszát kavarok. 10 percet pihentetem, ha besűrűsödik, tejjel lazítok rajta. A virsliket...
Elkészítési idő: 25 percVizet a zselatinnel kicsit megmikrózzuk, hogy elolvadjon. A gyümölcspürét összekeverjük az angolkrémmel és a citromlével majd a zselatinnal. Óvatosan a felvert tejszínhabba forgatj...
Elkészítési idő: 15 perc