--20-30 db bodzavirág
- 2 db citrom
- 2 liter víz
- 2 kg cukor
- 10 g citromsav
A bodzavirágot átvizsgáljuk, a zöld részektől megtisztítjuk, és egy nagy tálba tesszük. mosás nélkül
A citromot felszeleteljük, összekeverjük a bodzavirágokkal, majd a vízzel felöntjük.
Minimum 2 napig hűvös helyen állni hagyjuk közben néhányszor átkevergetjük
-2 nap múlva leszürjük a léhez adjuk a cukrot meg a citromsót,és felforraljuk.Még forrón ..
Tiszta üvegekbe töltjük ,szárazdunsztban hagyjuk kihülni
-vizzel higitva fogyasztjuk
A tojásokat megfőzzük, hideg vízbe tesszük pár percre, majd leszedjük a héját. A főtt tojásokat késsel kisebb darabokra vágjuk. Kis kockákra vágjuk az avokádót is. Egy tálba rakj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk, feldaraboljuk, kissé besózzuk, és félretesszük. Pörköltalapot készítünk: megdinszteljük kevés olajon a felkockázott hagymát, meghintjük pirospaprikával, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban felhevítjük az olajat, és félig puhára dinszteljük a vékonyra szeletelt hagymát, reszelt gyömbért és fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket: a kurkumát, római köményt, ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRugalmas tésztát dagasztunk, a duplájára kelesztjük. 6 felé vesszük, ovális alakúra nyújtjuk, a széleit szépen felsodorjuk. Megkenjük egy fél kanálnyi tejföllel, és a kis kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű