--20-30 db bodzavirág
- 2 db citrom
- 2 liter víz
- 2 kg cukor
- 10 g citromsav
A bodzavirágot átvizsgáljuk, a zöld részektől megtisztítjuk, és egy nagy tálba tesszük. mosás nélkül
A citromot felszeleteljük, összekeverjük a bodzavirágokkal, majd a vízzel felöntjük.
Minimum 2 napig hűvös helyen állni hagyjuk közben néhányszor átkevergetjük
-2 nap múlva leszürjük a léhez adjuk a cukrot meg a citromsót,és felforraljuk.Még forrón ..
Tiszta üvegekbe töltjük ,szárazdunsztban hagyjuk kihülni
-vizzel higitva fogyasztjuk
1 percig pihenni hagyjuk, majd hozzáadunk egy csipet sóval felvert egész tojást. Az időközben besűrűsödött masszát vékonyan, egyenletesen elterítjük egy sütőpapírral borított nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, a belsejét kivágjuk úgy, hogy kb. 1 cm-es fala maradjon és besózzuk. A hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a húst és a...
Elkészítési idő: 60-70 perc Nehézség: KönnyűA fahéj kivételével a többi fűszert porrá őröljük, majd alaposan összekeverjük a fahéjjal, és légmentesen záródó edénybe tesszük felhasználásig.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz