-3 bögre liszt ( bögre 2 1/2 dl )
-3 bögre forralt viz
-3 kanál cukor ( normál méretű kanál )
-pici só
-1 kiskanál sütőpor (csapott teáskanál )
-50 ml ( 1/2 dl) olaj
--forraljuk fel a vizet majd hagyjuk kihülni
-egy mélyebb tálban keverjük össze a lisztet+sót+sütőport+cukrot...majd lassanként öntsük hozzá a kihült vizet
-használjunk mixert ,hogy krémesebb legyen
-amikor jól összekevertük a hozzávalókat öntsük hozzá az 50 ml olajat
-keverjük össze ....20-25 percre pihentetjük
-utánna süssük ki egyenként szokásos módon
-bármivel lehet tölteni
- 30 dkg cukrot és 20 dkg vajat/margarint 6 tojássárgájával habosra keverünk. - Adunk hozzá fél citrom levét, kevés vaníliát (vagy 1 csomag vaníliás cukrot). - A tojások fehérj...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, alul-felül sütésre. 2. Mikrohullámú sütőben vagy a tűzhelyen felolvasztjuk a csokoládét a margarinnal. Ezután mehet bele az összes többi hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz. A vizet egy közepes fazékban feltesszük melegedni. Közben belemérjük a cukrot, a vajat és a kakaóport, és folyamatos kevergetés közben, hagyjuk felforrni, ekkor takarékra tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A Mascarpone-t, a vajat és a lisztet sima tésztává gyúrjuk, majd éjszakára, vagy legalább másfél órára hűtőbe tesszük. 2. Ezután négy gombócot csinálunk a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű