-40 dkg liszt
-3 tojás sárgája
-10 dkg porcukor
-15 dkg margarin
-1/2 cs. sütőpor
-2 kanál tejföl
TÖLTELÉK
-3 tojásfehérje
-2-3 kanál lekvár
-20 dkg darált dió
--1 citrom reszelt héja
-10 dkg porcukor
-csipet só
-a lisztbe keverjük a sütőport + só + citrom reszelt héja
-bele morzsoljuk a margarint jól összekevesrjük+ a tojások sárgáját + annyi kanál tejfölt ,hogy kemény tésztát kapjunk( kb 2 kanál
--a tészta 2/3 részét kinyújtjuk a sütőpapiros tepsiben
-az 1/3 részt hütőbe pihentetjük
-a fehérjét kemény habbá verjük bele a 10 dkg porcukor
-óvatosan belekeverjük a 20 dkg darált diót és 2-3 kanál lekvárt
-ezzel beboritjuk a tésztát
-a félretett tésztát nagy lyukú reszelön ráreszeljük
-nem túl forró sütőben megsütjük
-ha kihült meg lehet szorni vaniliás porcukorral
Első lépésben megdarálom a diót. Diós piskóta 4 evőkanál lisztet összekeverek 4 evőkanál darált dióval és 1/4 teáskanál sütőporral. Kimérek 6 evőkanál (12 dkg) kristálycukrot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük. Összekeverjük a száraz hozzávalókat:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet az élesztő porral. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. A tejet a vajjal langyosítsuk meg (túl meleg az élesztő miatt nem lehet!). Adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeskeverjük, 200 fokon sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű