A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
Hozzávalók a tésztához:
200 g vaj,
egy csipetnyi só,
3 bögre liszt,
1 bögre joghurt,
1 kiskanál sütőpor,
vanília vagy vaníliás cukor.
Hozzávalók a töltelékhez:
500 g magvakat meggy,
1/2 bögre cukor.
Szitáljuk át a lisztet, tegyük bele a sót, a sütőport és keverjük össze, majd adjuk hozzá a vajat és a joghurtot, tegyük bele a vaníliát és állítsunk össze egy lágy tésztát. Ha szükséges akkor még adhatunk hozzá lisztet. Miután jól összedolgoztuk, nyújtsuk el a tésztát 3 mm vastagságúra, majd vágjuk 20-30 cm hosszú és 7-8 cm széles csíkokra.
A tésztaszeletek közepére rakjunk meggyet, szórjuk meg cukorral és tekerjük fel mindegyiket külön – külön.
A tésztarudakat rakjuk egy kerek sütőformába, csiga alakot alkotva. Tegyük be a sütőbe és süssük 200 fokon, ameddig szép aranyszínű le.
Amikor a pite elkészült vegyük ki a sütőformából, szórjuk meg porcukorral majd szeleteljük.sz (kb. 30 – 40 perc).
Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1,5 dl köles, 3 dl házilag készített kókusztej + 1 dl vízben megfőztem a kölest, pici sóval, citromhéjjal. Kicsit hagytam hűlni, majd 4 nagyobb tojás sárgájával, vanilia aromával...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA kölest egy szűrő segítségével alaposan átmosom, majd felteszem főni az aszaltgyümölccsel, almalével és vízzel. Körülbelül 30 perc alatt puhul meg, ez idő alatt apró kockákra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű