-4 tojás
-5 dkg cukor
-3 dkg cukor
-8 dkg liszt
-2 evökanál olaj -
-sárgabarack lekvár
KRÉM
-4 dl tej
--4 dkg csokis pudingpor
-10 dkg cukor
--1 csomag vaniliás cukor
-2 tojás
-10 dkg csokoládé
-2 dkg zselatin
-4 dl habtejszin
-2 kanál rum
egy nagy tepsit 30x40 sütőpapirral kibéleljük
-a tojásfehérjét felverjük az 5 dkg cukorral kemény habbá
-a sárgáját a 3 dkg cukorral habositjuk,majd bele az étolaj
-lazán elkeverjük a fehérjehabot és utoljára a lisztet
-a tepsibe öntjük és 15 percig sütjük
-ha megsült deszkára boritjuk lehúzzuk a papirt róla és még melegen lekenjük barack lekvárral
-feltekerjük és becsomagoljuk az előzőleg lehúzott papirba
-hütjük
-a piskóta tekercset 1 cm vastag szeletekre vágjuk és a sütőpapirral bélelt 23 cm átmérőjü tálba vagy más formába szorosan egymás mellé rakjuk
KRÉM
kevés tejjel elkeverjük a pudingport +cukor +vanilia +tojássárgája
-a többi tejet felforraljuk ,beletördeljük a csokit és a vizben simára kevert zseletint + a tejes pudingport
sürü krémet főzünk
--a tüzről levéve óvatosan hozzákeverjük a felvert tojáshabot majd ha kihült a rumot
és a keményre felvert tejszinhabot
-a piskótára simitjuk a krém felét ...bele piskota darabkák ,majd megint krém
--a krémet befedjük piskótával
-legalább 1/2 napra hütőben pihentetjük
-majd kiboritjuk ,lekenjük barack lekvárral
-tejszinhabbal diszitjük
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegelőször is a meggyet lecsöpögtetjük. A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Kétfelé vesszük a tésztát, de az egyik kicsit nagyobb legyen. Kinyújtuk a nagyobbik tésztát. Vajazott, li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlap: 2 csomag gesztenye massza 25 dkg darált keksz rumaroma 15 dkg porcukor kevés tej Elkeverjük. Egyenletesen a tepsi aljára nyomkodjuk. Krém:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. 2. Egy másik edényben a cukrot és a tojások sárgáját fehéredésig habosítjuk. 3. Ezután a cukros-sárgás habhoz hozzák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű