25 dkg cukor
3 db tojás
2 kávéskanál fahéj
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
6 közepes db alma
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával.
Az almát meghámozzuk, és annyit szeletelünk fel akár karikára is, hogy a tepsit kirakjuk vele. Ez kb. 2-3 db.
A tésztához a cukrot a tojásokkal és fahéjjal habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A maradék almát lereszeljük, és a masszához adjuk. Az egészet a tepsiben lerakott almára öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 40 percet sütjük. Természetesen mindenkinek más a sütője, ezért a tűpróbát minden alkalommal végezzük el a sütés vége előtt!
A tepsiből kiborítjuk, és a fóliát lehúzzuk róla. Fahéjas porcukorral meghintjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
A hozzávalókat összegyúrjuk, elsimítjuk, kiszaggatjuk. Sütés után lekvárral megkenjük, összetapasztjuk, csokimázzal vonjuk be és kókuszt szórunk a tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk. Ezután a tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztva, letakarjuk, és egy félóráig hűvös helyen állni hagyjuk. A fél óra eleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy őzgerinc formát folpackkal úgy bélelek ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd hűtőszekrénybe teszem. A zselatinporra ráöntöm a tejet, és feláztatom, majd folytonos keverés közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEzeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk! Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. Utána, ék alakban kivágjuk a kalapját, félretesszük. Egy Oetker van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű