-25 dkg liszt
-25 dkg margarin
-25 dkg porcukor
-1 sütöpor
-4 tojás
-2 db.citrom leve -
-2 db citrom reszelt héja
-1-2 csipet só
SZIRUP
-18 dkg porcukor
-6 teáskanál viz
-3 teáskanál citromlé
-TETEJÉRE
-porcukor ,kandirozott citromhéj ,, vagy aki szereti --citrom karikák negyedbe vágva
öntsük egymély tálba a lisztet,sütőport,az elöre megolvaszott margarint,a cukrot,a sót ,a citrom levét és a lereszelt citrom héját,majd keverjük össze
-adjuk hozzá egyenként a tojásokat
-az egészet jól dolgozzuk össze
-öntsük a masszát egy vajjal kikent,lisztel megszórt tepsibe
- tepsi amiben sütöttem /// beltere a tepsinek 32/21cm
és mehet is a 170 fokra előmelegitett sütőbe 25 percre
-ekkor ellenörizzük átsült-e mindenhol
Szirup
-a sziruphoz tegyük egy lábosba a vizet + cukrot + citromlevet
-az egészet forraljuk fel,majd öntsük a még meleg tésztára a forró szirupot
-igy hagyjuk kihülni
-tetejét szórjuk meg porcukorral és diszitsük kandirozott citromhéjjal
Összekeverjük a hozzávalókat és forró olajban nagyobb lábasban , kiskanállal ( teás kanál ) szaggatunk a tésztából és magától megfordul az olajban . Aranybarnára sütjük és lekvárr...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz egészet elkevered és jó fajta serpenyőn kisütögeted. A serpenyő ne legyen túl forró, közepesen vagy alacson hőfokon kell tartani, fél merőkanálnyit kell a serpenyő közepére ten...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A lisztet elkeverjük a finomságokkal, majd apránként a tojásos keverékhez adjuk. A fehérjéből habot verünk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFélbevágjuk a szilvákat, eltávolítjuk a magokat, majd megszórjuk az egy evőkanál cukorral és a fahéjjal. Elkeverjük, és legalább fél órát állni hagyjuk. A tészta hozzávalóit össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű