-2 kg káposzta
-1 kg színes húsú paprika
-1 kg zöld paradicsom
-1 kg uborka
-( aki szereti lehet 1/2 kg hagyma )
-10 dkg jódmentes só
-1/2 liter ecet
-40 dkg cukor
-babérlevél
-1 kiskanál bórkén
-1 kiskanál tartósító ( el is maradhat)
- szemes bors
- +.mustármag
káposztát -uborkát -zöld paradicsomot legyaluljuk
-a paprikát csíkokra vágjuk
-egy nagy edénybe tesszük
-rászórjuk a cukrot,+ sót + borként
-rálocsoljuk az ecetet és kézzel jól összekeverjük
-24 órát állni hagyjuk
-másnap üvegekbe rakjuk ízlés szerinti
fűszerekkel majd felöntjük az engedett léből
-annyival ,hogy jól ellepje a zöldségeket
-a kupakot az üvegekre csavarjuk és a kamra polcára helyezzük őket
A paprikát előre sütöttem tepsiben, a hagymát megdinszteltem zsíron a fokhagymával, rá a reszelt cukkini és a többi zöldség, meg a fűszerek. Botmixerrel lepépesítettem. Még forrón...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zúzott vagy darált fokhagymát tegyük bele a befőttes üvegbe, és öntsük fel az alkohollal. Jól zárjuk le, 10 napig hűvös helyen érleljük. Utána szűrjük le az oldatot , és a tinktú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső módszer A szőlőt szemezd le, törd össze a szemeket, majd egy sűrű szövésű szitán alaposan passzírozd ki az összes levet a szemekből. Az így kapott mustot tedd egy tiszta, v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 l víz 3-5 kg cukor 40 bodza virág 1 teáskanálnyi nátrium-benzoát 4 db citrom karikára vágva. A vízből és a cukorból szörpöt főzök kihűtöm belerakom a többi hozzávalót, 3-4 napi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű