-2 kg káposzta
-1 kg színes húsú paprika
-1 kg zöld paradicsom
-1 kg uborka
-( aki szereti lehet 1/2 kg hagyma )
-10 dkg jódmentes só
-1/2 liter ecet
-40 dkg cukor
-babérlevél
-1 kiskanál bórkén
-1 kiskanál tartósító ( el is maradhat)
- szemes bors
- +.mustármag
káposztát -uborkát -zöld paradicsomot legyaluljuk
-a paprikát csíkokra vágjuk
-egy nagy edénybe tesszük
-rászórjuk a cukrot,+ sót + borként
-rálocsoljuk az ecetet és kézzel jól összekeverjük
-24 órát állni hagyjuk
-másnap üvegekbe rakjuk ízlés szerinti
fűszerekkel majd felöntjük az engedett léből
-annyival ,hogy jól ellepje a zöldségeket
-a kupakot az üvegekre csavarjuk és a kamra polcára helyezzük őket
A virágokat nem poros út mellett szedem! Levágom a szárát közben alaposan átnézem nehogy bogár legyen benne. A cukorból és a vízből sűrű szirupet főzök és lehűtöm Beleteszem a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A zsiradékot egy 10 l-es fazékban felolvasztom, beleteszem a megvágott hagymát, lassú tűzön kavargatom és sorra ahogy vágom rakom hozzá a többi hozzávalókat. 2. Addig főztem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBodza méz Az alap volt Mónika Oláh receptje 35 bodzavirág szárak nélkül kell bele 1 liter vízbe főzve 40 percig Leszűrve 1 kg cukorral s 1 citrom levével kavargatom a tűz fö...
Elkészítési idő: 3 ó 20 perc Nehézség: Könnyű