-2 kg káposzta
-1 kg színes húsú paprika
-1 kg zöld paradicsom
-1 kg uborka
-( aki szereti lehet 1/2 kg hagyma )
-10 dkg jódmentes só
-1/2 liter ecet
-40 dkg cukor
-babérlevél
-1 kiskanál bórkén
-1 kiskanál tartósító ( el is maradhat)
- szemes bors
- +.mustármag
káposztát -uborkát -zöld paradicsomot legyaluljuk
-a paprikát csíkokra vágjuk
-egy nagy edénybe tesszük
-rászórjuk a cukrot,+ sót + borként
-rálocsoljuk az ecetet és kézzel jól összekeverjük
-24 órát állni hagyjuk
-másnap üvegekbe rakjuk ízlés szerinti
fűszerekkel majd felöntjük az engedett léből
-annyival ,hogy jól ellepje a zöldségeket
-a kupakot az üvegekre csavarjuk és a kamra polcára helyezzük őket
A megtisztított sütőtököt vágd nagyobb kockákra, és terítsd szét egy kibélelt sütőlemezen. Fedd le alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 10 percig. 2. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy narancs héját alaposan megmossuk,zöldséghámozüval megpucoljuk,hogy fehér rész ne kerüljön bele,majd Julienne-re felvágjuk.2 dl vizben odatesszük főni a szekfűszeg és a vanilia...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A fehér húsú paprikát megmossuk, megtisztítjuk, magházát kivágjuk. 2. Nagy lábasba rakjuk, majd lobogó forrásban levő vízzel leforrázzuk. 3. Kihűlés után lecsöpögtetjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA levet egy napig állni hagyjuk, utánna öntjük rá az uborkára.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz