menu

Családireceptkönyv.hu

Császárszalonnába tekert sajtos pulykamell


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-60 dkg pulykamell

-40 dkg császárszalonna,

-30 dkg sajt

-2 dl főzőtejszin

-4 tojás

-4 evőkanál liszt

-szátitottzöldség-granulátum

Fűszerek

-1 teáskanál só

-1 teáskanál őrölt paprika
--1 teáskanál fokhagymagranulátum

-1/2 teáskanál kakukfű

1/2 teáskanál rozmaring

-1/2 teáskanál bors

Elkészítés:


a pulykahúst csíkokra vágjuk,megszorjuk a fűszerkeverékkel.majd fóliával letakarjuk és 1 óráig állni hagyjuk

-addig a sajtot lereszeljük,császárszalonnával pedig kibéleünk egy kb.11x30 cm nagyságú tűzálló tálat ( én őzgerinc formát választottam) úgy hogy a szalonna a tál oldalain lelógjon

-a tojásokat felverjük,a húscsikokt pedig egyenként belemártjuk előbb a lisztbe,majd pedig a tojásba és egy sorban egymás mellé rakjuk a tálban

-meglocsoljuk a főzőtelszinnel és bőven megszorjuk reszelt sajttal

-a hozzávalókat addig rétegezzük még el nem fogynak

-végén pedig az egészet a kilógó szalonnaszeletekkel befedjük

-alufóliával letakarjuk a tálat egy vizzel telt edénybe állitjuk ,majd előmelegitett sütőben 40 percig sütjük

-ekkor kivesszük egy tepsibe borítjuk,tetejét megszorjuk zöldséggranulátommal és újabb 15 percig pirulni hagyjuk

Császárszalonnába tekert sajtos pulykamell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Bejgli szelet
Bejgli szelet

A tészta elkészítése: A lisztet a hideg(!) vajjal elmorzsoljuk. 1 dl tejben elkeverjük az elmorzsolt élesztőt. Nem futtatjuk fel, csak addig keverjük, míg feloldódik. A tejet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Mákos, diós bejgli
Mákos, diós bejgli

http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/makos-dios-bejgli/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Finn karácsonyi fűszeres keksz
Finn karácsonyi fűszeres keksz

A melaszt vagy a kukoricaszirupot forraljuk fel a fűszerekkel. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, és addig keverjük, míg ki nem hűl. Adjuk a szódabikarbónát a liszthez; egy m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nagy István / akik szeretnek kenyeret sütni
Nagy István / akik szeretnek kenyeret sütni

www.facebook.com/photo.php?fbid=1474435332592029&set=oa.1286845924726981&type=3&theater

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk