-60 dkg pulykamell
-40 dkg császárszalonna,
-30 dkg sajt
-2 dl főzőtejszin
-4 tojás
-4 evőkanál liszt
-szátitottzöldség-granulátum
Fűszerek
-1 teáskanál só
-1 teáskanál őrölt paprika
--1 teáskanál fokhagymagranulátum
-1/2 teáskanál kakukfű
1/2 teáskanál rozmaring
-1/2 teáskanál bors
a pulykahúst csíkokra vágjuk,megszorjuk a fűszerkeverékkel.majd fóliával letakarjuk és 1 óráig állni hagyjuk
-addig a sajtot lereszeljük,császárszalonnával pedig kibéleünk egy kb.11x30 cm nagyságú tűzálló tálat ( én őzgerinc formát választottam) úgy hogy a szalonna a tál oldalain lelógjon
-a tojásokat felverjük,a húscsikokt pedig egyenként belemártjuk előbb a lisztbe,majd pedig a tojásba és egy sorban egymás mellé rakjuk a tálban
-meglocsoljuk a főzőtelszinnel és bőven megszorjuk reszelt sajttal
-a hozzávalókat addig rétegezzük még el nem fogynak
-végén pedig az egészet a kilógó szalonnaszeletekkel befedjük
-alufóliával letakarjuk a tálat egy vizzel telt edénybe állitjuk ,majd előmelegitett sütőben 40 percig sütjük
-ekkor kivesszük egy tepsibe borítjuk,tetejét megszorjuk zöldséggranulátommal és újabb 15 percig pirulni hagyjuk
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A marcipán masszát kis kockákra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk, majd elkeverjük a kefirt, tojással és likőrrel. Belereszeljük a nar...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz első tésztához keverj össze mindent egy nagy tálban. Takard le, keleszd duplájára. A második tésztához keverd össze a lisztet a cukorral, add az első tésztához. Keverd el, add...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyakakat alaposan megtisztítjuk. Egy serpenyőben kevés libazsíron, 2 evőkanálnyi vizet hozzáadva a libamájat megsütjük. Ha ez kész, burgonyatörővel összetörjük, hozzáadjuk a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes