Családireceptkönyv.hu

Csipős mézes csirkeszárny


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg csirkeszárny
-só,bors ,
-5 kanál olaj
-méz kb 250 g
-6-8 evőkanál ketchup
-1 evőkanál erős pista ( erős paprika paszta )
-5 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


- csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem róla a vizet.
Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erős pistát, a zúzott fokhagymát.
--A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozzuk, majd bekenjük a fűszeres-olajos páccal
--. A pácolt csirkeszárnyakat olajjal kikent tűzálló tálba.sorakoztatjuk
A maradék öntetet ráöntjük a szárnyakra fóliával letakarjuk és 1-2 órát pihentetjük a pácban a hűtőben ...majd ,
-a sütőt előmelegitjük
-200 fokon, légkeveréses programon kb. egy óráig sütjük.
-Ha megpuhultak a szárnyak, levesszük a fóliát és szép pirosra pirítjuk
. Isteni finomak lesznek a végére.
. --salátával, sült burgonyával nagyon-nagyon finom.

Csipős mézes csirkeszárny

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakashere pörkölt
Kakashere pörkölt

A heréket lmegmosom és letisztítom. A nagyobbakat ketté vágom. Hagyományos pörkölt-alapot készítek, ehhez a felkockázott hagymát és paprikát a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínes csirkecomb
Tejszínes csirkecomb

A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, majd alaposan megmossuk és besózzuk. Egy tálba beleöntjük a főzőtejszínt, a bacon szalonnát, a ketchupot, a 15 dkg reszelt sajtot, a sót és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Zöldséges-csirkés bulgur
Zöldséges-csirkés bulgur

A hagymát egy kevés kókuszolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. Amikor kifehéredik hozzáadjuk a mirelit zöldségkeveréket, a bulgurt, fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Tejszínes-gombás csirke
Tejszínes-gombás csirke

A vöröshagymát felaprítjuk, vajban megfonnyasztjuk. A fedarabolt csirkét rátéve megborsozzuk, s a felszeletelt gombát is hozzáadjuk, majd addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ezután a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk