70 dkg csirkeaprólék
-3 dkg vaj
-3 ek olaj
-30 dkg leveszöldség (vegyesen)
-1 fej vöröshagyma
-1 db tyúkhúsleveskocka
--petrezselyem (aprítva)
-1 dl tejszín
-1/2 citrom leve
-bors (őrölt)
-só
Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra vágjuk.
--Felhevített vajban és olajban a húsdarabok minden oldalát átpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket a hagymával, tovább pirítjuk, felengedjük kb. 1,2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, leveskockával puhulásig főzzük,
--Ha minden megpuhult, belekeverjük a tejszínt.
- Most nem vajgaluskával,vagy nokedlivel hanem 2 marék rizst adtam hozzá
- - citromlével,zöldpetrezselyemmel ízesítjük még a levest, pár percig lassan forraljuk, rövid pihentetés után tálaljuk.
Aki szereti adhat hozzá apróra vágot tárkonyt is
Készítsük el a tésztát, keverjük össze a joghurtot a szódabikarbónával, a sóval és a liszttel, gyúrjunk egy lágy tésztát belőle (legyen puha, de ne ragadjon a kezünkhöz). Nyújtsuk...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, négy-hat szeletre osztjuk, a méretétől függően. A fűszerekkel átkenjük, majd lisztbe, fűszerezett tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és forró olajban kisütjük. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott megtisztított csirkemellet 8 egyenlő szeletre vágom, kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom, ráteszek 1 szelet sonkát és egy darab sajtot, feltekerem és a kiolajozott teps...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesCsirkét besóztam, zabkorpába forgattam, a tojás a mustár a tejföl bors keverékébe. Legvégül a reszelt sajtba. Sütőzacskóba sütjük.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű