70 dkg csirkeaprólék
-3 dkg vaj
-3 ek olaj
-30 dkg leveszöldség (vegyesen)
-1 fej vöröshagyma
-1 db tyúkhúsleveskocka
--petrezselyem (aprítva)
-1 dl tejszín
-1/2 citrom leve
-bors (őrölt)
-só
Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra vágjuk.
--Felhevített vajban és olajban a húsdarabok minden oldalát átpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket a hagymával, tovább pirítjuk, felengedjük kb. 1,2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, leveskockával puhulásig főzzük,
--Ha minden megpuhult, belekeverjük a tejszínt.
- Most nem vajgaluskával,vagy nokedlivel hanem 2 marék rizst adtam hozzá
- - citromlével,zöldpetrezselyemmel ízesítjük még a levest, pár percig lassan forraljuk, rövid pihentetés után tálaljuk.
Aki szereti adhat hozzá apróra vágot tárkonyt is
Elkészítése: 1.A száraz fűszereket megőröljük, a frisseket összeszecskázzuk, vagy lepréseljük. 2.Alaposan bedörzsöljük vele a kacsát, és egy éjszakát állni hagyjuk a fűszerpácba...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesELKÉSZÍTÉS 1. A combokat megmossuk, szárazra töröljük és besózzuk. 2. Összekeverjük a mézet, a mustárt, a ketchupot, az olajat, a gulyáskrémet, a chilit és a fűszerkeveréke...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA krumpliból hasábburgonyát készítünk,megsütjük és egy kiolajozott tepsi aljára helyezzük. A csirkemellfilét csíkokra vágjuk és kevés olajon fűszerekkel és az apróra vágott fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók 1 db kakas 1 db sárgarépa 10 db salotta hagyma 20 dkg szalonna 1 üveg vörösbor friss petrezselyem 15 dkg gomba olívaolaj só bors 1 kg krumpli 20...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű