1/2 adag zsir dupla mennyiségű csirkemáj
-Csirkemáj
- 2 nagy vöröshagyma
- sertés zsir vagy kacsazsir
-2-3 cikk fokhagyma
-só,bors,majoranna
-A vöröshagymákat kockára vágjuk, a zsírban megpirítjuk
. -Mielőtt teljesen megpirul, hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat, sót, borsot, majorannát, fokhagymát.
-Amikor a máj elkészült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, ekkor összeturmixoljuk.
- A kapott májkrém teljesen kihűlt állapotban jól kenhető.
-Lilahagymával, paprikával, paradicsommal friss kenyérre kenve kínáljuk. (A zsír mennyisége növelhető, így a végeredmény még krémesebb, nem annyira száraz […]
fõzzünk egy adag Tejberizst 8 dl tejjel, és méz nélkül. Hagyjuk lehûlni, majd keverjünk bele 3 tojássárgáját, 4 dg megmosott mazsolát, 1 citromreszelt héját, és a tojásfehérjébõl v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze az összetevőket, a lisztet, az olajat, sót és a cukrot. A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt és adagoljuk lassan a tésztához és dagasszuk össze. Hagyjuk a tés...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverem a sütőporral és a sóval. Hozzáteszem a margarint, az összetört főtt burgonyát és a tejet. Kézzel összegyúrom. Majd apránként belenyomkodom a kiolajozott muff...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojást és a tejet egy keverőtálba öntjük, összekeverjük, sózzuk, beletesszük a cukrot, és hozzáöntjük a rizslisztet. Ez egy nem túl sűrű de nem is folyós tészta, pont olyan amily...
Elkészítési idő: 3 perc Nehézség: Könnyű