1/2 adag zsir dupla mennyiségű csirkemáj
-Csirkemáj
- 2 nagy vöröshagyma
- sertés zsir vagy kacsazsir
-2-3 cikk fokhagyma
-só,bors,majoranna
-A vöröshagymákat kockára vágjuk, a zsírban megpirítjuk
. -Mielőtt teljesen megpirul, hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat, sót, borsot, majorannát, fokhagymát.
-Amikor a máj elkészült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, ekkor összeturmixoljuk.
- A kapott májkrém teljesen kihűlt állapotban jól kenhető.
-Lilahagymával, paprikával, paradicsommal friss kenyérre kenve kínáljuk. (A zsír mennyisége növelhető, így a végeredmény még krémesebb, nem annyira száraz […]
A cukkinit megpucoltam, felkarikáztam, megfőztem, majd átszűrtem az aprítógépbe (nem csepegtettem le, nem baj ha egy kis főző víz is kerül a gépbe). Ehhez adtam a 3 ek. zselatin...
Elkészítési idő:Az élesztőt a cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat tálba rakom a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyér...
Elkészítési idő:A krumplit lereszelem fokhagyma reszelőn, közben a fokhagymát is, majd hozzá adom az alapanyagokat, a petrezselymet apróra vágom és jól összekeverem, serpenyőben ki sütöm úgy, hogy...
Elkészítési idő: 10-perc