1/2 adag zsir dupla mennyiségű csirkemáj
-Csirkemáj
- 2 nagy vöröshagyma
- sertés zsir vagy kacsazsir
-2-3 cikk fokhagyma
-só,bors,majoranna
-A vöröshagymákat kockára vágjuk, a zsírban megpirítjuk
. -Mielőtt teljesen megpirul, hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat, sót, borsot, majorannát, fokhagymát.
-Amikor a máj elkészült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, ekkor összeturmixoljuk.
- A kapott májkrém teljesen kihűlt állapotban jól kenhető.
-Lilahagymával, paprikával, paradicsommal friss kenyérre kenve kínáljuk. (A zsír mennyisége növelhető, így a végeredmény még krémesebb, nem annyira száraz […]
A tepertőt ledaráljuk. A csemegeuborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Tálba tesszük, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával összetörjük, és tejföllel kikeverjük, fűszerezzük sóval, borssal, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, a lereszelt sörretket és az apróra vágott lilaha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKeverjük ki egy tálba a vizet, citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk jó alaposan össze. Összeállítás után 10 percig pihentessük. Pihentetés után enyhén...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű