- 1 közepes méretű cukkini
- citromlé
- 3 ek. zselatin
- só, őrölt kömény, őrölt fokhagyma
A cukkinit megpucoltam, felkarikáztam, megfőztem, majd átszűrtem az aprítógépbe (nem csepegtettem le, nem baj ha egy kis főző víz is kerül a gépbe).
Ehhez adtam a 3 ek. zselatint, 1-2 tk. citromlét (sajnos nem mértem) és ízlés szerint fűszereztem, ízesítettem. Végig kóstolgattam, így tudtam beállítani finomra az ízét.
Ezután formába öntöttem, megvártam, hogy kihűljön, végül pár órára hűtőbe tettem.
Mikor kellőképpen megdermed gyönyörűen szeletelhető.
Az apróra vágott vörös- és fokhagymát az olívaolajon és a vajon megdinszteljük, beleszórjuk a rizst, megpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Ha elpárolgott a lé, folyamatos keve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHabverővel fehéredésig verjük a tojássárgákat. Lábasban megolvasztjuk a cukrot, óvatosan felöntjük a tejszínnel és a tejjel, hozzáadjuk a sót, majd forrásig hevítjük. Apránként a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sonkát vágd félcentis szeletekre és azokat áztasd be tejbe fél-egy órára. (Ha kell, félidőben rakd át a húsok halmát, hogy a tej mindenhol jól érje a szeleteket.) 2. A son...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű