-1 kg csont nélküli csirkecomb ( bőrével )
-50 dkg csirkemell
-2 tojás
-só,bors ízlés szerint
-1-2 gerezd fokhagyma
-őrölt kömény
-pirospaprika
-olaj
-A csirkecombokat ledaráljuk.
- Én a bőrével együtt daráltam. , (szaftos lesz tőle ) .+a fokhagymát is beledarálju
--Mehet bele só, bors,beledolgozzuk a tojásokat az őrölt köményt .---Alaposan keverjük el
( Pirospaprika nem kell bele ).
-A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk
-Sütőpapirral kibélelünk 2 formát úgy, hogy két oldalt lelógjon a papir ,
-olajjal kikenjük
-kb két ujjnyi vastagon csak darált húst rakunk bele ( kanál hátával jól belenyomkodjuk) ,majd elosztjuk a maradék darált és a kockázott húst is
-a tetejét kevés olajjal meglocsoljuk ,a kilógó sütőpapirral befedjük
-180 fokon 1 óra alatt megsütjük
-kivesszük ,óvatosan ,leöntjük a keletkezett levet,a sonkát rácsra forditjuk
-amikor kihűlt bedörzsöljük a pirospaprikával
Egy zárható tetejű műanyag edénybe tesszük a csirkemell csíkokat, joghurtot, az összezúzott fokhagymát, és a sót. Lezárjuk az edényt, és az egészet jól összerázzuk. Egy órára hűtő...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt, a krémsajttal, a tojással és a sóval egy kézi habverő segítségével alaposan kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és csomómentesre kavarom. A csirkemellet szélesebb cs...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA szalonnával kibélelünk egy jénai tálat vagy egy tepsit. A csirkemellett felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba mártva bundázzuk. Az edénybe rakott szalo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű