-1 kg csont nélküli csirkecomb ( bőrével )
-50 dkg csirkemell
-2 tojás
-só,bors ízlés szerint
-1-2 gerezd fokhagyma
-őrölt kömény
-pirospaprika
-olaj
-A csirkecombokat ledaráljuk.
- Én a bőrével együtt daráltam. , (szaftos lesz tőle ) .+a fokhagymát is beledarálju
--Mehet bele só, bors,beledolgozzuk a tojásokat az őrölt köményt .---Alaposan keverjük el
( Pirospaprika nem kell bele ).
-A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk
-Sütőpapirral kibélelünk 2 formát úgy, hogy két oldalt lelógjon a papir ,
-olajjal kikenjük
-kb két ujjnyi vastagon csak darált húst rakunk bele ( kanál hátával jól belenyomkodjuk) ,majd elosztjuk a maradék darált és a kockázott húst is
-a tetejét kevés olajjal meglocsoljuk ,a kilógó sütőpapirral befedjük
-180 fokon 1 óra alatt megsütjük
-kivesszük ,óvatosan ,leöntjük a keletkezett levet,a sonkát rácsra forditjuk
-amikor kihűlt bedörzsöljük a pirospaprikával
Egy őzgerincet bacon-nel kibélelünk (ki is lóghat, majd a tetejére ráhajtjuk). A csirkemellet felkockázzuk és összekeverjük a tejföllel, liszttel, sajttal. A tojásokat a fűszerekke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal és fokhagymaporral. A lisztet keverd össze a reszelt parmezánnal, és forgasd meg benne a hússzelete...
Elkészítési idő: 10+25 Nehézség: KönnyűTegyük egy serpenyőbe a vajat, olvasszuk fel majd pirítsuk meg benne a csirkemájat. Közben szeleteljük fel a bacont, a gombát és a hagymát. Amikor a máj kissé megpirult adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt. 2. A combokat megnyúzukz, sóval, borssal, sült csirke fűszersóval ízesítjük. 3. 20 x 20-as jénai tálba vagy egy kisebb tepsibe tesszük a húst, kevés ola...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű