-1 kg csont nélküli csirkecomb ( bőrével )
-50 dkg csirkemell
-2 tojás
-só,bors ízlés szerint
-1-2 gerezd fokhagyma
-őrölt kömény
-pirospaprika
-olaj
-A csirkecombokat ledaráljuk.
- Én a bőrével együtt daráltam. , (szaftos lesz tőle ) .+a fokhagymát is beledarálju
--Mehet bele só, bors,beledolgozzuk a tojásokat az őrölt köményt .---Alaposan keverjük el
( Pirospaprika nem kell bele ).
-A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk
-Sütőpapirral kibélelünk 2 formát úgy, hogy két oldalt lelógjon a papir ,
-olajjal kikenjük
-kb két ujjnyi vastagon csak darált húst rakunk bele ( kanál hátával jól belenyomkodjuk) ,majd elosztjuk a maradék darált és a kockázott húst is
-a tetejét kevés olajjal meglocsoljuk ,a kilógó sütőpapirral befedjük
-180 fokon 1 óra alatt megsütjük
-kivesszük ,óvatosan ,leöntjük a keletkezett levet,a sonkát rácsra forditjuk
-amikor kihűlt bedörzsöljük a pirospaprikával
1 A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk. 2 A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függő...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA krumplit, a hagymát, a répát és az almát meghámozom. Egy tálba egyforma vastagságúra gyalulom a hagymát, a krumplit és a répát, az almát pedig gerezdekre vágom. Ételízesítővel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, szárazra töröljük, fűszeres lisztbe forgatjuk, kevés forró olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük és félretesszük. (Én szeletelt hagymát és fokhagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes