-1 kg csont nélküli csirkecomb ( bőrével )
-50 dkg csirkemell
-2 tojás
-só,bors ízlés szerint
-1-2 gerezd fokhagyma
-őrölt kömény
-pirospaprika
-olaj
-A csirkecombokat ledaráljuk.
- Én a bőrével együtt daráltam. , (szaftos lesz tőle ) .+a fokhagymát is beledarálju
--Mehet bele só, bors,beledolgozzuk a tojásokat az őrölt köményt .---Alaposan keverjük el
( Pirospaprika nem kell bele ).
-A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk
-Sütőpapirral kibélelünk 2 formát úgy, hogy két oldalt lelógjon a papir ,
-olajjal kikenjük
-kb két ujjnyi vastagon csak darált húst rakunk bele ( kanál hátával jól belenyomkodjuk) ,majd elosztjuk a maradék darált és a kockázott húst is
-a tetejét kevés olajjal meglocsoljuk ,a kilógó sütőpapirral befedjük
-180 fokon 1 óra alatt megsütjük
-kivesszük ,óvatosan ,leöntjük a keletkezett levet,a sonkát rácsra forditjuk
-amikor kihűlt bedörzsöljük a pirospaprikával
A római tálat használat előtt 20 percre vízbe áztatjuk (első használat esetén 30 perc). A csirkecombokat kettévágjuk, enyhén megsózzuk, és a római tálba egymás mellé tesszük őket....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 160-180 fokra. Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk a leírt hozzávalókkal – a ba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet vékonyra szeleteljük, és beszórjuk sült csirke fűszersóval. 2. Alufóliára fektetünk egy szelet bacont, ráteszünk egy csirkemellet, megkenjük Piros Arannyal, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. 2. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb.) megszórju...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz