-60 dkg liszt
-20 dkg zsir
-4 tojássárgája
-2 1/2 dl tejföl
-pici só
-1 kanál ecet
-kevés tej
-TÖLTELÉK
-20 dkg darált dió// vagy mák /// vagy valamilyen kemény lekvár
-20 dkg porcukor
-4 tojásfehérje kemény habja
-reszelt citromhéj
-a tészta hozzávalóit összegyurjuk
-3 részre osztjuk
-vékonyan kinyújtjuk mindegyiket külön-külön
-vékonyan megkenjük olvasztott zsirral és feltekerjük lazán mint a bejglit
-1 órát pihentetjük
ELKÉSZITJÜK a TÖLTELÉKET
-a diót vagy mákot ledaráljuk
-a tojásfehérjét a cukorral felverjük ovatosan belekeverjük a darált diót vagy mákot
-ugy is lehet hogy fele dió fele mák és igy osztjuk el a felvert tojásfehérjét
-a tészta rudakat mindegyiket külön -külön 16 részre vájuk
-oldalára fektetjük és egyenként kinyújtjuk
ettől a trüktöl olyan a tészta mintha hajtogatott lenne
-,vékonyan lisztezzük ,hogy ne ragadjon
-megtöltjük a kivánt töltelékkel // én kemény szilvalekvárral töltöttem
-közepesen meleg előmelegitett sütőben 20-25 percig sütjük halvány szinüre
-még forrón vaniliás porcukorba forgatjuk
A hideg vajat a porcukorral kihabosítjuk,hozzáadjuk a krémsajtot, a sót, eldolgozzuk és a liszttel homogén tésztává gyúrjuk. Két bucit formázunk belőle és folpackba csomagolva fél...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKenyérsütőgépben dagasztom össze a tésztát .Az üst aljára kerüljön a langyos tej,só majd ráöntöm a lisztet és a többi hozzávalókat kivétel az olvasztott vajat mert azt akkor adagol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű