-60 dkg liszt
-20 dkg zsir
-4 tojássárgája
-2 1/2 dl tejföl
-pici só
-1 kanál ecet
-kevés tej
-TÖLTELÉK
-20 dkg darált dió// vagy mák /// vagy valamilyen kemény lekvár
-20 dkg porcukor
-4 tojásfehérje kemény habja
-reszelt citromhéj
-a tészta hozzávalóit összegyurjuk
-3 részre osztjuk
-vékonyan kinyújtjuk mindegyiket külön-külön
-vékonyan megkenjük olvasztott zsirral és feltekerjük lazán mint a bejglit
-1 órát pihentetjük
ELKÉSZITJÜK a TÖLTELÉKET
-a diót vagy mákot ledaráljuk
-a tojásfehérjét a cukorral felverjük ovatosan belekeverjük a darált diót vagy mákot
-ugy is lehet hogy fele dió fele mák és igy osztjuk el a felvert tojásfehérjét
-a tészta rudakat mindegyiket külön -külön 16 részre vájuk
-oldalára fektetjük és egyenként kinyújtjuk
ettől a trüktöl olyan a tészta mintha hajtogatott lenne
-,vékonyan lisztezzük ,hogy ne ragadjon
-megtöltjük a kivánt töltelékkel // én kemény szilvalekvárral töltöttem
-közepesen meleg előmelegitett sütőben 20-25 percig sütjük halvány szinüre
-még forrón vaniliás porcukorba forgatjuk
Az 5 tojássárgáját a 4 ek vízzel habverővel elkeverem, majd cukor,liszt, sütőpor, egészen krémesnek kell lennie. Közben a fehérjét habbá verem, hozzá adagolom. Légkeverés 150fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSüssünk két piskótát, egy simát és egy kakaósat. Ha kihűltek kockázuk fel. A mazsolát áztassuk rumaromába. Vágjuk durvára a diót. Készítsük el az önteteket. A sárga krémhez keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a glukonont, majd a tojássárgáját. Ezután óvatosan hozzáadjuk a sütőporral kevert, szitált lisztet (hogy ne essen össze a habos krém), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű