Tészta: 40 dkg liszt, 20 dkg Rama margarin, 10 dkg kristálycukor,1 evőkanál rum , csipetnyi só, reszelt citromhéj,1 cs.sütőpor, 2 dl tejföl
Töltelék: 2 kg alma, 4-6 evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor, fahéj kb. 1 evőkanál (ízlés szerint)
+ zsír a tepsi kikenéséhez
+ liszt az elnyújtáshoz
+kevés zsemlemorzsa a töltelék alá, hogy ne ázzon el a tészta
+ 1 db tojássárgája a tetejére
Az almát meghámozzuk, magjától megtisztítjuk, lereszeljük a nagylyukú részen. Sütőt előmelegítjük. Beízesítjük a tölteléket. Pár percre feltesszük dinsztelni (főzni) az almás tölteléket, amíg levet nem ereszt.A tepsit alaposan kizsírozzuk. A tészta hozzávalóit összekeverjük, lágy tésztává gyúrjuk lisztezett deszkán.Kettévesszük, két egyenlő darabra. Az egyik tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra, beletesszük a tepsibe. Megszórjuk zsemlemorzsával, hogy az almás töltelék ne áztassa el a tésztát. Beletesszük a tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtjuk lisztezett deszkán. Ráhelyezzük a töltelékre. Lekenjük a felvert tojássárgájával. Betesszük a sütőbe, 180 C-on sülni. Pár perc múlva mérsékeljük a hőfokot. Ha kisült, ki kell hűteni, felszeleteljük és porcukorral meghintjük.
Oldjuk fel az élesztőt 1 dl langyos tejben, keverjük össze 3 ek liszttel és 1 tk cukorral. Fedjük le, és hagyjuk kelni 15 percig. Mikor megkelt, adjuk hozzá a maradék te...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tejbe beletesszük a rizsdarát,a vajat,a cukrot és a vaníliacukrot.Összefőzzük időnként kevergetve nehogy csomós legyen a dara,majd a tűzről levéve hozzákeverjük a kókuszreszeléke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport. Sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokkal kezdek. A lisztben elkeverem a szódabikarbónát, porcukrot, majd elmorzsolom benne a vajat. A tojás, méz hozzáadása után összegyúrom és hűtőbe teszem. Addig hűtöm, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz