-50 dkg liszt
-2.5 dkg élesztő
-3 dl tej2 evőkanál olvasztott vaj
-2 evőkanál cukor
-1 csipet só
- 20 dkg csoki ( lehet helyette Nutella is )
-1 db tojássárga a tetejére
-5 dkg vaj a kenéshez
A tejet langyosítsd meg, majd egy decihez adj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várj körülbelül 10 percig, amíg megemelkedik, és habos lesz.
- A lisztet szitáld egy tálba, tedd hozzá a sót, az olvasztott vajat, a maradék tejet és cukrot, továbbá az élesztőt.
-Dolgozd össze, majd fedd le, és keleszd a duplájára ( körülbelül 40 perc )
---Tedd át a tésztát lisztezett felületre, majd nyújtsd ujjnyi vastagra, és fánkszaggatóval vagy üvegpohárral szúrj ki belőle köröket.
-- Mindegyik közepébe tegyél kis darabka csokit. Formázz a tésztából gombócokat, és alul csípd össze
--. Egy 26 centis átmérőjű, kapcsos tortaformát vajazz ki, és egymás után rakd bele a buktagombócokat úgy, hogy az oldalukat is kend meg olvasztott vajjal.
-- Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a labdák. Kend be a buktákat felvert tojássárgával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt szép pirosra.
Összekeverem,formába rakom,közepébe tettem eper lekvárt,180 fokon kb 20 percig sütöttem.
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítőkkel és a sóval félkeményre verjük, majd kisebb kanalanként hozzászórjuk és keverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. (A tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 30×40 cm-es sütőlemezt. 2 A fánkhoz a vajat feltesszük a vízzel egy edényben főni. Amikor gyöngyözni kezd,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjét beleütjük a robotgép táljába és addig verjük, amíg majdnem teljesen kemény habot nem kapunk. (kb. 2-3 perc) A porcukorba belekeverjük a keményítőt és a csipet sót....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű