-50 dkg liszt
-2.5 dkg élesztő
-3 dl tej2 evőkanál olvasztott vaj
-2 evőkanál cukor
-1 csipet só
- 20 dkg csoki ( lehet helyette Nutella is )
-1 db tojássárga a tetejére
-5 dkg vaj a kenéshez
A tejet langyosítsd meg, majd egy decihez adj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várj körülbelül 10 percig, amíg megemelkedik, és habos lesz.
- A lisztet szitáld egy tálba, tedd hozzá a sót, az olvasztott vajat, a maradék tejet és cukrot, továbbá az élesztőt.
-Dolgozd össze, majd fedd le, és keleszd a duplájára ( körülbelül 40 perc )
---Tedd át a tésztát lisztezett felületre, majd nyújtsd ujjnyi vastagra, és fánkszaggatóval vagy üvegpohárral szúrj ki belőle köröket.
-- Mindegyik közepébe tegyél kis darabka csokit. Formázz a tésztából gombócokat, és alul csípd össze
--. Egy 26 centis átmérőjű, kapcsos tortaformát vajazz ki, és egymás után rakd bele a buktagombócokat úgy, hogy az oldalukat is kend meg olvasztott vajjal.
-- Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a labdák. Kend be a buktákat felvert tojássárgával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt szép pirosra.
1. tojások, tej, cukor --> habosra verjük 2. belemegy a sütőporos liszt 3. tepsibe öntjük, tetjén eloszlatjuk a cukros kókuszreszeléket 4. 175°-on megsütjük. 5. amint kivettük...
Elkészítési idő: 1 óraA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,mindent bele rakunk sorba,és összegyúrjuk.2 részre osztjuk,lisztes deszkán kinyújtjuk,sütőpapíros tepsibe rakjuk,az első lapot grízzel megszór...
Elkészítési idő: 1 óraA tészta hozzávalóit összekeverni ,sütő formákba tesszük és kisütjük. ha kihültek a krémmel megtöltjük az egyik formát majd egy üreset rá fordituk ( össze ragasztjuk őket) porcukor...
Elkészítési idő: