menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkini uborka módjára


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-2,5 kg közepes cukkini
-4 gerezd fokhagyma
-3 csomó újhagyma
-1 nagy csokor kapor
-2-2 -ág kakukkfű és rozmaring
-5 dl 10 %-os ecet
- 5 dl viz
-só,feketebors
- 20-25 szem fekete bors + mustármag
-10 evőkanál cukor

-

Elkészítés:


-a cukkiniket megmossuk,leszáritgatjuk a végüket levágjuk és a törzsüket kissé ferdén,ujjnyi vastagon felszeleteljük
-a fokhagymát megtisztitjuk,ahogyan az újhagymát is,és a cukkinivel a kisebb ágaira tépkedett kaporral,a kakukkfűvel meg a rozmaringgal üvegekbe töltjük
-az ecetet 5 dl vizzel ,egy kevés sóval a borssal meg a mustármaggal+borssal felforraljuk
-a cukrot is beleöntjük
2-3 percnyi forralás után a cukkinire öntjük
-másnap a cukkinit leszűrjük,a levét újból felforraljuk,a cukkinire öntjük,de most már lekötjük

Cukkini uborka módjára

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar SVÉD UBORKASALÁTA (6 db vegyes méretű befőttes üvegh
SVÉD UBORKASALÁTA (6 db vegyes méretű befőttes üvegh

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( ) a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csalamádé télire
Csalamádé télire

• A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cékla recept
Cékla recept

A céklát megfőzzük héjában, majd ha kicsit hűlt, lehúzzuk a héját és felszeleteljük. A vizet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot, amíg elolvad. Beleöntjük az ecetet, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Tökkrém zellerrel
Tökkrém zellerrel

A tököket megtisztítjuk (a zsengehúsúak héját nem szükséges lehámozni), átengedjük húsdarálón, a kapott, zúzott masszát zománcozott agyagedénybe tesszük, lefedjük fedővel, és sütőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk