-2,5 kg közepes cukkini
-4 gerezd fokhagyma
-3 csomó újhagyma
-1 nagy csokor kapor
-2-2 -ág kakukkfű és rozmaring
-5 dl 10 %-os ecet
- 5 dl viz
-só,feketebors
- 20-25 szem fekete bors + mustármag
-10 evőkanál cukor
-
-a cukkiniket megmossuk,leszáritgatjuk a végüket levágjuk és a törzsüket kissé ferdén,ujjnyi vastagon felszeleteljük
-a fokhagymát megtisztitjuk,ahogyan az újhagymát is,és a cukkinivel a kisebb ágaira tépkedett kaporral,a kakukkfűvel meg a rozmaringgal üvegekbe töltjük
-az ecetet 5 dl vizzel ,egy kevés sóval a borssal meg a mustármaggal+borssal felforraljuk
-a cukrot is beleöntjük
2-3 percnyi forralás után a cukkinire öntjük
-másnap a cukkinit leszűrjük,a levét újból felforraljuk,a cukkinire öntjük,de most már lekötjük
24 órát állni hagyni, néha átforgatni, majd sterilizált üvegbe tölteni Hidegen, mint a káposzta salátát
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a chili paprikákat - maggal együtt - egészen apróra vágjuk Finomra kockázzuk a fokhagymát is. Feltesszük főni egy lábasba a vizet, almaecetet, sót, és a kristálycukro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat karikára vágjuk, a káposztát vékony szeletekre, összekeverjük. 2. Hordóba töltjük, saját levében hagyjuk. 3. Víz nem kell hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű