menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkini uborka módjára


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-2,5 kg közepes cukkini
-4 gerezd fokhagyma
-3 csomó újhagyma
-1 nagy csokor kapor
-2-2 -ág kakukkfű és rozmaring
-5 dl 10 %-os ecet
- 5 dl viz
-só,feketebors
- 20-25 szem fekete bors + mustármag
-10 evőkanál cukor

-

Elkészítés:


-a cukkiniket megmossuk,leszáritgatjuk a végüket levágjuk és a törzsüket kissé ferdén,ujjnyi vastagon felszeleteljük
-a fokhagymát megtisztitjuk,ahogyan az újhagymát is,és a cukkinivel a kisebb ágaira tépkedett kaporral,a kakukkfűvel meg a rozmaringgal üvegekbe töltjük
-az ecetet 5 dl vizzel ,egy kevés sóval a borssal meg a mustármaggal+borssal felforraljuk
-a cukrot is beleöntjük
2-3 percnyi forralás után a cukkinire öntjük
-másnap a cukkinit leszűrjük,a levét újból felforraljuk,a cukkinire öntjük,de most már lekötjük

Cukkini uborka módjára

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csalamádé télire
Csalamádé télire

káposztát -uborkát -zöld paradicsomot legyaluljuk -a paprikát csíkokra vágjuk -egy nagy edénybe tesszük -rászorjuk a cukrot,+ sót + borként -rálocsoljuk az ecetet és kézzel jól...

Elkészítési idő: 120
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kovászolt káposzta karfiollal
Kovászolt káposzta karfiollal

-A káposztát vékonyan csikozzuk fel,a megmosott karfiolt szedjük kis rózsákra. -Tegyük őket egy nagyméretű vagy több kisebb befőttesüvegbe ,tegyük közé a babérleveleket,a tisztito...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Télálló kovászos uborka
Télálló kovászos uborka

Felforralom a vizet a sóval, langyosra hűtöm. Alaposan megsikálom a fürtös uborkákat, megtisztítom a fokhagymát, tormát, megmosom a kaporszárat. Oldalára fektetem a gondosan e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ropogós kovászos uborka
Ropogós kovászos uborka

Az uborkát megmossuk, majd egy új, tiszta konyhai szivacs dörzsikés részével finoman megsikáljuk. Tényleg csak óvatosan, hogy a héját ne dörzsöljük le! A vizet felforraljuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk