-2,5 kg közepes cukkini
-4 gerezd fokhagyma
-3 csomó újhagyma
-1 nagy csokor kapor
-2-2 -ág kakukkfű és rozmaring
-5 dl 10 %-os ecet
- 5 dl viz
-só,feketebors
- 20-25 szem fekete bors + mustármag
-10 evőkanál cukor
-
-a cukkiniket megmossuk,leszáritgatjuk a végüket levágjuk és a törzsüket kissé ferdén,ujjnyi vastagon felszeleteljük
-a fokhagymát megtisztitjuk,ahogyan az újhagymát is,és a cukkinivel a kisebb ágaira tépkedett kaporral,a kakukkfűvel meg a rozmaringgal üvegekbe töltjük
-az ecetet 5 dl vizzel ,egy kevés sóval a borssal meg a mustármaggal+borssal felforraljuk
-a cukrot is beleöntjük
2-3 percnyi forralás után a cukkinire öntjük
-másnap a cukkinit leszűrjük,a levét újból felforraljuk,a cukkinire öntjük,de most már lekötjük
Az uborkákat mosd át jó alaposan, akár többször is. Ezután mindegyiknek vágd le a végeit, majd szurkáld meg őket néhány helyen. Az üveget fertőtlenítsd ki, majd tedd az aljára a ka...
Elkészítési idő: 3-4 nap Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk, megtiszítjuk és feldaraboljuk. A répát és az uborkát vékony karikákra, káposztát és a paprikát csíkokra, a hagymát pedig egy nagyobb darabokra vágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉdesanyám isteni csalamádéja? 1,5 kg paprika 1,5 kg uborka 1,5 kg hagyma 1,5 kg sárgarépa 1,5 kg káposzta A zöldségekre felszeletelés után ezt a levet öntjük. Így áll 1 nap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát (héjasan) és a hagymát legyaluljuk. A vízet, ecetet, cukrot, sót, mustármagot és a nátriumbnzoátot összekeverjük, és hidegen a zöldségekre öntjük. Jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű