-1 kg liszt
-8 dl tej
-3 dkg élesztő
-3 evőkanál cukor
-2 darab tojás
-csipet só
-izlés szerint reszelt citromhéj
- 2-3 kanál rum
-étolaj a sütéshez
-a hozzávalókat összekeverjük úgy mint a nokedlit -
-hagyjuk duplájára kelni
-a megkelt tésztát kiboritjuk lisztezett deszkára,kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságra
-letakarjuk és még vagy 10-15 percet hagyjuk kelni
-forró olajban sütjük ugyan úgy mint a hagyományos dagasztott fánkot
-porcukorral meghintjük,
-lekvárral tálaljuk
palacsinta az anyagokat robot géppel jól összekeverjük és hagyjuk negyedórát állni majd kisütjük a palacsintákat eperhab az epret felengedjük...lecsurgatjuk majd pürésítjük...a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet a Ramával elmorzsoljuk, a tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk. felfuttatjuk, közben a rumot is meglangyosítjuk, a cukrot beleszórjuk, és addi...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesElőször elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megfőtt tejbedarát hagyjuk kihűlni.Ha kihűlt felszeleteljük. Aztán bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Közben az étolajat melegítjük, aztán a szelet grízeket beletesszük....
Elkészítési idő: kb 40-50 perc Nehézség: Könnyű