-1 kg liszt
-8 dl tej
-3 dkg élesztő
-3 evőkanál cukor
-2 darab tojás
-csipet só
-izlés szerint reszelt citromhéj
- 2-3 kanál rum
-étolaj a sütéshez
-a hozzávalókat összekeverjük úgy mint a nokedlit -
-hagyjuk duplájára kelni
-a megkelt tésztát kiboritjuk lisztezett deszkára,kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságra
-letakarjuk és még vagy 10-15 percet hagyjuk kelni
-forró olajban sütjük ugyan úgy mint a hagyományos dagasztott fánkot
-porcukorral meghintjük,
-lekvárral tálaljuk
Egy klasszikus tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Óvatosan, lassanként adagolva hozzákeverjük...
Elkészítési idő: 120Egy keverőtálba öntsük bele a kefirt. A kefires pohárral mérjük ki és öntsük hozzá a 3 bögre lisztet, a 2 bögre cukrot, az 1 bögre olajat, majd üssük bele a tojásokat. Szórjuk bele...
Elkészítési idő: