-1 kg liszt
-8 dl tej
-3 dkg élesztő
-3 evőkanál cukor
-2 darab tojás
-csipet só
-izlés szerint reszelt citromhéj
- 2-3 kanál rum
-étolaj a sütéshez
-a hozzávalókat összekeverjük úgy mint a nokedlit -
-hagyjuk duplájára kelni
-a megkelt tésztát kiboritjuk lisztezett deszkára,kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságra
-letakarjuk és még vagy 10-15 percet hagyjuk kelni
-forró olajban sütjük ugyan úgy mint a hagyományos dagasztott fánkot
-porcukorral meghintjük,
-lekvárral tálaljuk
A tésztát készítjük el előbb. A lisztet és a cukor összekeverjük, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. Ezután annyi tejfölt/vizet teszünk hozzá, amennyivel egy jól nyújtható, rugalmas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1cm vastagságúra. 200 fokon 10percig elősütjük. Ezután kivesszük, megkenjük vékonyan update barack dzsemmel vagy más cukormentes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval és a tojások sárgájával, dagasztófejjel ellátott robotgépbe tesszük, rugalmas tésztává gyúrjuk, majd egy órát pihentetjük hűtőszekrén...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű