-1 kg liszt
-8 dl tej
-3 dkg élesztő
-3 evőkanál cukor
-2 darab tojás
-csipet só
-izlés szerint reszelt citromhéj
- 2-3 kanál rum
-étolaj a sütéshez
-a hozzávalókat összekeverjük úgy mint a nokedlit -
-hagyjuk duplájára kelni
-a megkelt tésztát kiboritjuk lisztezett deszkára,kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságra
-letakarjuk és még vagy 10-15 percet hagyjuk kelni
-forró olajban sütjük ugyan úgy mint a hagyományos dagasztott fánkot
-porcukorral meghintjük,
-lekvárral tálaljuk
A tojásfehérjéket és sárgájákat különválasztjuk. A fehérjét egy mélyebb tálban kemény habbá verjük. A tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a porcukrot habosra verjük. A habba egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a tejet. Ezeket jól kikeverjük és zsírozott, lisztezett tepsiben, előmel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos tejben elkeverjük és feloldjuk az eritritet, majd lehűtjük. Ezután összekeverjük a chia maggal, és minimum egy órára vagy egy éjszakára lefedve a hűtőbe tesszük. Fogyas...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és egyenként 2 réteg folpack között lapokká nyújtjuk. Egy tepsit kiolajozunk és az egyik lapot beleterítjük. Krém: a tejből, l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű