menu

Családireceptkönyv.hu

Derelye ( Barátfüle )


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-50 dkg finomliszt
-2 tojás
-kb 1,5-2 dl víz
-só
-Valamint:
kemény szilvalekvár
4 evőkanál olaj
kb. 20 dkg zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
porcukor
őrölt fahéj

Elkészítés:


A tésztához a lisztkupac közepébe kis fészket képezünk kezünkkel, beleütjük a tojásokat, sózzuk, a vizet fokozatosan adagolva kemény, aránylag nehezen gyúrható tésztát készítünk, melyet több percen át simára gyúrunk.
-Letakarjuk, kb. 15 percig pihentetjük.
--Közben a felhevített olajon a zsemlemorzsát folyamatos keveréssel közepes hőfokon pirosra pirítjuk. (Amikor már áthevült a morzsa nem szabad abbahagyni a kevergetést, mert könnyen leég.)
-A tésztát kétfelé osztjuk, egyenként késfok vastagságra kinyújtjuk. (Összehajtjuk, a hajtásnál a kezünket végig húzzuk, majd kihajtjuk, így kapunk egy látható felezővonalat.)
-A tészta fél oldalát kb. 3-4 centinként megtöltjük szilvalekvárral, az üres felét ráhajtjuk, a tésztaközöket ujjbeggyel összenyomkodjuk. -Derelyevágóval feldaraboljuk.
Bő, sós, forrásban lévő vízben levelenként kifőzzük, pirított zsemlemorzsára szedjük, az edényt óvatosan rázogatjuk, hogy a morzsa mindenhol befedje a tésztát. A morzsába forgatott derelyéket külön tálba szedjük, a másik tésztagombóccal is így járunk el.
Tálalásnál tányérokba adagoljuk a derelyét, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Derelye ( Barátfüle )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsom por (egész pariból)
Paradicsom por (egész pariból)

A megmosott paradicsomot sóágyra tepsibe tesszük. Hőlégkeveréses sütőben ......... fokon egy éjszakán át szárítjuk. Aljáról a sót leszedve ledaráljuk, üvegbe töltjük. Darálás u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajnalka
Maradékmentő sonkás töltött krumpli
Maradékmentő sonkás töltött krumpli

A krumplikat megfőzzük. Próbáljunk meg nagyobb és egyforma, nem szétfövő típust választani. Ha kész, hagyjuk, míg egy kicsit kihűl. Közben vágjuk kis kockákra a főtt sonkát, resz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconbe tekert, sült mozzarella
Baconbe tekert, sült mozzarella

Fontos, hogy a mozzarellát dobjátok be a fagyasztóba a felhasználás előtt legalább egy órával. Ezután vágjátok félbe a rudakat. Szorosan tekerjétek körbe a baconnel. Forró serpenyő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Corn-dog
Corn-dog

A liszteket egy tálba rakom hozzáadjuk a sütőport ,cukrot,sót,borsót,összekeverjük közepébe tesszük a tojást majd a tejet fokozatosan csomómentesre keverjük. Nem szabad túl folyós...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk