menu

Családireceptkönyv.hu

Derelye ( Barátfüle )


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-50 dkg finomliszt
-2 tojás
-kb 1,5-2 dl víz
-só
-Valamint:
kemény szilvalekvár
4 evőkanál olaj
kb. 20 dkg zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
porcukor
őrölt fahéj

Elkészítés:


A tésztához a lisztkupac közepébe kis fészket képezünk kezünkkel, beleütjük a tojásokat, sózzuk, a vizet fokozatosan adagolva kemény, aránylag nehezen gyúrható tésztát készítünk, melyet több percen át simára gyúrunk.
-Letakarjuk, kb. 15 percig pihentetjük.
--Közben a felhevített olajon a zsemlemorzsát folyamatos keveréssel közepes hőfokon pirosra pirítjuk. (Amikor már áthevült a morzsa nem szabad abbahagyni a kevergetést, mert könnyen leég.)
-A tésztát kétfelé osztjuk, egyenként késfok vastagságra kinyújtjuk. (Összehajtjuk, a hajtásnál a kezünket végig húzzuk, majd kihajtjuk, így kapunk egy látható felezővonalat.)
-A tészta fél oldalát kb. 3-4 centinként megtöltjük szilvalekvárral, az üres felét ráhajtjuk, a tésztaközöket ujjbeggyel összenyomkodjuk. -Derelyevágóval feldaraboljuk.
Bő, sós, forrásban lévő vízben levelenként kifőzzük, pirított zsemlemorzsára szedjük, az edényt óvatosan rázogatjuk, hogy a morzsa mindenhol befedje a tésztát. A morzsába forgatott derelyéket külön tálba szedjük, a másik tésztagombóccal is így járunk el.
Tálalásnál tányérokba adagoljuk a derelyét, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Derelye ( Barátfüle )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Magdi-rántotta
Magdi-rántotta

Egy csomó hónapos retket és egy csokor újhagymát megtisztítunk, felaprítunk és serpenyőben, 15 dkg kockázott bacon szalonnával összepirítjuk. Mikor a szalonna pirosodik, a zöldsége...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott medve sajt
Rántott medve sajt

A panírozás elején ( a liszt előtt ) egy pillanatra vízbe mártjuk a sajtot, hogy a liszt jól rá tudjon tapadni. A szokásos módon, duplán bepanírozzuk, forró olajban megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fagylalt
Fagylalt

A tejszínből nagyon kemény habot verünk. A joghurtot a turmixgép poharába öntjük, rászórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, valamint a reszelt citromhéjat, majd az egészet egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Töltött zsemle
Töltött zsemle

A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk és egy tálba tesszük. A főtt tojást, a sonkát, a szalámit, a lila hagymát és a csemege uborkát felkockázzuk és a zsemléhez adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk