5 tojás,
25 dkg kristálycukor,
5 ek. víz,
20 dkg liszt,
1/2 cs. sütőpor,
10 ek. darált dió
Krémhez: 2 cs. vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
30 dkg margarin,
30 dkg porcukor,
2 cs. vaníliás cukor,
3 dl tejszín
A tojásokat felverjük a cukorral és a vízzel.
Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet és a diót, majd megsütjük, mint a piskótát.
A pudingporokat és a tejet sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint, és a vaníliás cukrot.
A krémet rákenjük a kihűlt tésztára,
tetején egyenletesen elosztjuk a felvert tejszínhabot, csokoládéreszelékkel megszórva ....vagy olvasztott csokival diszitjük
a tészta összetevőit összegyúrjuk, 1-2 órára hűtőbe tesszük 1-2 mm vékonyra nyújtjuk fánkszaggatóval kiszaggatjuk, megtöltjük, kifli formára hajtjuk. 180 fokos előmelegített süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet vízben felfőzzük. Ezután rummal, fahéjjal, szegfűborssal ízesítjük, majd étkezési keményítővel besűrítjük. Ha kihűlt, félbevágott csoki tojásokban tálaljuk. A kugló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kivesszük a csomagból, és kettőbe vágjuk, hogy 2 db kb. 20x25 cm-es téglalapot kapjunk (amik sülés után kb. 18 x 23 cm-esek lesznek). A sütőpapírral együtt sütőlemezre h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű