5 tojás,
25 dkg kristálycukor,
5 ek. víz,
20 dkg liszt,
1/2 cs. sütőpor,
10 ek. darált dió
Krémhez: 2 cs. vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
30 dkg margarin,
30 dkg porcukor,
2 cs. vaníliás cukor,
3 dl tejszín
A tojásokat felverjük a cukorral és a vízzel.
Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet és a diót, majd megsütjük, mint a piskótát.
A pudingporokat és a tejet sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint, és a vaníliás cukrot.
A krémet rákenjük a kihűlt tésztára,
tetején egyenletesen elosztjuk a felvert tejszínhabot, csokoládéreszelékkel megszórva ....vagy olvasztott csokival diszitjük
1 Sor: 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük, 3 tojás sárgáját 5 púpos evőkanál porcukorral habosra keverjük, 1,5 dl vizet felforralunk 1 cs. zselatinnal és még forrón...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpiskóta: tojásfehérje habosra-bele az eritrit tovább verni,majd a tojássárgájával még verem 1-2 percet,lekapcsolom a gépet és óvatosan a kakaóport beleforgatom)kiolajozott sütőpapí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban gyúrjuk össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojásokat. Kis adagonként adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd a legvégén a magvakat. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű