5 tojás,
25 dkg kristálycukor,
5 ek. víz,
20 dkg liszt,
1/2 cs. sütőpor,
10 ek. darált dió
Krémhez: 2 cs. vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
30 dkg margarin,
30 dkg porcukor,
2 cs. vaníliás cukor,
3 dl tejszín
A tojásokat felverjük a cukorral és a vízzel.
Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet és a diót, majd megsütjük, mint a piskótát.
A pudingporokat és a tejet sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint, és a vaníliás cukrot.
A krémet rákenjük a kihűlt tésztára,
tetején egyenletesen elosztjuk a felvert tejszínhabot, csokoládéreszelékkel megszórva ....vagy olvasztott csokival diszitjük
A tojás sárgáját ki keverem porcukorral, beleforgatom a mascarponébe, majd hozzá adom a rumot. A tálba először a kávéba áztatott babapiskótát teszem, majd rá egy réteg krémet. Ezt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű4 tojás sárgáját kikeverni a cukorral. Hozzáadni az apróra vágott gyümölcsöket, összekeverni. 4 fehérjét kemény habbá verni, majd a habot óvatosan beleforgatni a masszába. Ezután...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz olvasztott vajat öntsük keverőtálba, keverjük el benne a barna cukrot, majd a tojást is egyenként adagoljuk. A lisztet szitáljuk egy másik keverőtálba, forgassuk egybe a kaka...
Elkészítési idő: 25+50 perc Nehézség: KönnyűA palacsinta tésztát kikeverjük, a bodza virágát beletépjük, és a palacsintát a szokásos módon megsütjük. Fahéjas reszelt almával megtöltjük. Az öntethez a vajat megolvasztjuk, a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű