A piskótához
:-6 db tojás
-.4 evőkanál finomliszt
-2 evőkanál kakaópor
-.½ csomag sütőpor
-.csipet só
-.6 evőkanál kristálycukor
A krémhez
-.5 dl habtejszín
-.6 dl tej
-.2 csomag vaníliás cukor
-.2 csomag vaníliás pudingpor
--.1 db citrom reszelt héja és a leve
-.15 dkg cukor
+++1 csomag 50 dkg-os mirelit leveles tészta
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét a sóval, cukorral együtt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgáját.
. A lisztet a kakaóport, sütőport összekeverjük és egy fakanál segítségével a cukros tojáshabba belekeverjük.
. Egy 22×36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-22 perc alatt tűpróbáig sütjük A megsült piskótáról a sütőpapírt lehúzzuk, hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk, így két lapunk lesz.
. A mirelit leveles tésztát szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk, középen elvágjuk, majd egyenként tepsi méretnél kicsit hosszabbra, szélesebbre kinyújtjuk.
. Sütőpapírt teszünk a tepsi hátoldalára, a tésztát rátesszük, villával megszurkáljuk és180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Míg sül a tészta, elkészítjük a krémet.
. A pudingporokat a cukrokkal, tejjel felfőzzük, majd kihűtjük.
. A tejszínt keményre felverjük és apránként a pudingos krémhez hozzákeverjük, majd a citrom reszelt héját és levét hozzáadva jól kihabosítjuk.
. Ezek után összeállítjuk a süteményt: 1 leveles tésztalap, krém, barna piskóta, krém, barna piskóta, krém, és a tetejére leveles tésztalap.
. Ezek után a sütemény tetejére egy nehezéket teszünk, amivel lenyomtatjuk. (Én egy tálcával befedtem és a jó vastag húsvágó deszkámat tettem rá.)
. Hűtőbe tesszük pár órára, majd az idő elteltével porcukorral megszórjuk a tetejét és fűrészes élű késsel felszeleteljük.
Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá : Krém: A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomóm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot,puha margarint,mézet,a tojásokat habosra keverjük,majd apránként hozzá adjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. 25×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére). A margarint és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesRobotgéppel összekeverjük a hozzávalókat. Sütőpapíros tepsibe öntjük,megszórjuk kedvünk szerint. 200 C-on sütjük 30-40 percig
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű